BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiABD'den TikTok'un sahiplerine gözdağı----

ABD'den TikTok'un sahiplerine gözdağı

ABD'den TikTok'un sahiplerine gözdağı
16 Mart 2023 - 08:19 www.finansgundem.com

ABD, TikTok'un Çinli sahiplerinin hisselerini satmasını veya yasaklanma riskini göze almalarını talep ediyor.

ABD, TikTok'un Çin'deki sahiplerine hisselerini satmalarını veya popüler video paylaşım uygulamasının yasaklanma riskini göze almalarını bildirdi. Kaynaklar, Çin'in verileri ve algoritması üzerindeki kontrolüyle ilgili gizlilik endişeleri konusunda uzun süredir devam eden açmazın giderek büyüdüğünü belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Yatırım Komitesi'nin (Cfius) geçtiğimiz günlerde TikTok'un sahibi ByteDance Ltd.'ye talepte bulunduğunu kaydeden kaynaklar, Biden yönetiminin uygulamayla ilgili potansiyel Çin etkisini küçültmeyi amaçlayan bir güvenlik incelemesinden vazgeçtiğini belirtti.

Gelen talep üzerine Cfius, TikTok'un ABD'deki varlıkları için bir alıcıyı onaylama sürecini başlatacak. Kaynak, amacın ABD operasyonları için algoritmayı yeniden yapılandırabilecek bir alıcı bulmak, Çinlilerin ABD kullanıcılarına ve verilerine erişimini engellemek olacağını bildirdi. İçerik şirketleri, teknoloji oyuncuları ve özel sermaye dahil olmak üzere ilgilenebilecek çok sayıda potansiyel alıcı olduğu belirtildi.

Kaynak, aynı zamanda ByteDance'in dava açıp açmamayı değerlendirdiğini bildirdi. Biden yönetimi, sosyal medya uygulamasının oluşturduğu ulusal güvenlik risklerini gözden geçirirken, TikTok'un eski Başkan Donald Trump yönetimindeki operasyonlarının zorunlu satışı durduruldu.

TikTok, ByteDance'ten kopabilir

 

Belçika'da devlet görevlilerine TikTok yasağı

 

FBI'dan TikTok uyarısı

 

ABD'li senatörlerden TikTok yasağına destek

 

Beyaz Saray: TikTok potansiyel tehdit

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)