BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den terör örgütü YPG'ye hava savunma sistemi----

ABD'den terör örgütü YPG'ye hava savunma sistemi

ABD'den terör örgütü YPG'ye hava savunma sistemi
28 Mayıs 2020 - 04:37 www.finansgundem.com

Trump'ın Afganistan ve Suriye'deki askerlerini çekeceğini açıklamasından bir gün sonra ABD güçleri, Suriye'nin Deyrizor ilindeki terör örgütü YPG/PKK'ya füze sistemi de dahil silah sevkiyatında bulundu

ABD güçleri, Suriye'nin Deyrizor ilinde terör örgütü YPG/PKK işgali altındaki doğal gaz sahası yakınlarına alçak irtifa hava savunma füze sistemi konuşlandırdı.

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün yaptığı açıklamada, Türkiye-Suriye sınırından çekilmelerinin üzerinden bir yıl geçtiğini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine telefonda "Siz yokken sınırda her şey yolunda" dediğini aktarmıştı. Trump, Deyrizor'da petrol ve gaz yataklarını işgal altında tutan terör örgütü YPG/PKK'ya destek amacıyla bulunan askerlerin de kısa sürede çekileceğini bildirmişti. Trump, "Biz bir yıldır petrolü koruduk. Ancak bir noktada petrole ilişkin sıkıntıları da düzelteceğiz ve oradan çıkacağız" ifadesini kullanmıştı. 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Suriye'de petrol sahalarında varlık gösteren ABD ordusu, ülkenin doğusundaki Deyrizor ilindeki Koniko doğal gaz sahası yakınlarına alçak irtifa hava savunma füze sistemi kurdu.

Kaynaklar, ABD güçlerinin ilerleyen günlerde de Ömer petrol sahası yakınlarına benzer sistemi kurmayı planladığını kaydetti.

ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Sözcüsü Albay Myles B. Caggins ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye'de Patriot hava savunma sistemlerinin olmadığını belirterek, bu yönde çıkan haberlerin doğru olmadığını ifade etti.

ABD'nin sevkiyatları sürüyor

Diğer taraftan ABD güçleri Deyrizor'daki üs ve askeri noktalarına sevkiyatlarını sürdürüyor. ABD, geçen ay içerisinde petrol ve doğal gaz yataklarının bulunduğu YPG/PKK işgalindeki bölgelere yüzlerce TIR'lık silah, mühimmat ve lojistik malzemeleri ile takviyeler yaptı.

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla, ABD ordusu Suriye'nin kuzey hattından çekilerek Haseke, Rakka ve Deyrizor illerindeki petrol sahalarına yoğunlaşmıştı.

YPG/PKK'ya destek veren ABD güçleri 11 üs ve askeri noktada toplanmış durumda.

Trump'ın asker çekme açıklamasının hemen ardından bölgeye füze sistemi gönderilmesi, "ABD, terör örgütünün elini kuvvetlendirip bölgeden çekilecek" yorumlarına neden oldu. 

Trump Afganistan'daki askerler için konuştu: Eve getiriyoruz

 +

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RECEP KCBCK31 Mayıs 2020 01:25

    BEKÇİ KÖPEKLERİN VAR ONLAR BEKLER NASIL OLSA

  • Fatih Kara30 Mayıs 2020 17:37

    Gelsinler ruslar cepte hava  savunma sistemleri çöp oldu sıra amerikanın hava savunma sistemlerinde onları da hurda olarak geri dönüşüme yollarız.