BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den tepki çeken tweetler----

ABD'den tepki çeken tweetler

ABD'den tepki çeken tweetler
28 Şubat 2017 - 19:40 www.finansgundem.com

ABD Merkez Komutanlığı, başını terör örgütü YPG'nin çektiği Suriye Demokratik Güçleri üyelerinin yer aldığı bir fotoğraf yayınladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın (CENTCOM) bugün attığı üç tweet büyük tepki çekti. Tweetlerde görülen kişilerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG saflarında yer aldığı, ABD ordusunun bu tweetlerle terör propagandası yaptığı iddia edildi. Bazı kullanıcılar fotoğraflarda görülenlerin çocuk yaşta olduğunu belirtirken başkaları da "Yüzleri açık fotoğraflarını yayınlayarak onların can güvenliğini riske atıyorsunuz" diye ABD'ye tepki gösterdi.

Ortadoğu başta olmak üzere çok sayıda bölge ülkesinde ABD ordusu birliklerine komuta eden CENTCOM'un bu akşam üstü attığı ilk tweet'te, "Kamuoyunun talebi üzerine Suriyeli DEAŞ karşıtı kadın savaşçıların daha fazla fotoğrafını yayınlıyoruz" denildi.

Ardından "silah talimi" başlıklı ikinci tweet geldi.

Üçüncü tweet'te ise bir başka fotoğrafa eşlik eden "Savaşa hazır" ifadesi yer aldı.

İLK VUKUATLARI DEĞİL
CENTCOM bu kişilerin Suriye'de hangi örgütün saflarında yer aldığını doğrudan açıklamasa da, yüzlerce kez retweet edilen üç mesaj büyük tartışma yarattı.

Bu kişilerin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG saflarında savaştığını belirtenler ABD'yi terör propagandası yapmakla suçladı.

Genç kızların çocuk yaşta göründüğünü, ABD'nin "çocuk savaşçıları" kullandığı da iddia edildi.

Terör örgütü YPG sempatizanları da ABD'ye tepki gösterdi, bu paylaşımlar nedeniyle fotoğraftaki kişilerin DEAŞ tarafından hedef alınabileceğini savundular.

CENTCOM'un resmi Twitter hesabı geçen ay da YPG'nin ana unsur olduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) "PKK ile ilgimiz yok" açıklamasını retweet ederek Türkiye'nin tepkisini çekmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “CENTCOM aklını mı yitirdi” diye sormuş, Savunma Bakanı Fikri Işık ise “YPG ile işbirliği yılanla çuvala girmektir” demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)