BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Suriye'de ateşkes çağrısı----

ABD'den Suriye'de ateşkes çağrısı

ABD'den Suriye'de ateşkes çağrısı
23 Mayıs 2019 - 12:42 www.finansgundem.com

Suriye'nin kuzeybatısında hükümet ve muhalif güçler arasında şiddetli çarpışmalar yaşanırken, ABD Suriye'de yeni bir ateşkes çağrısında bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, muhaliflerin mevcut ateşkesi ihlal ettiğini söyleyerek, ülkenin kuzeybatısında muhaliflerin kontrolünde kalan son büyük toprak parçası olan İdlib'e geçen ayın sonunda taarruz başlatttı.

Bu saldırı İdlib ve komşu bölgelerin bombalanması sonucunda göç dalgasını da tetikledi. Washington, Esad'ın son saldırılarda zehirli gaz kullandığına dair belirtiler gördüğünü belirtti.

Esad savaş süresince bu tür iddiaları reddetti. ABD'nin Suriye özel temsilcisi James Jeffrey, Temsilciler Meclisi komitesinde dün yaptığı açıklamada, "İdlib'de ve ülke genelinde gerçekten ihtiyacımız olan şey ateşkestir.(Saldırıyı) durdurmaya çalışıyoruz" dedi. Ancak Suriye devlet basınında yer alan haberlere ve muhalifler ile Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'nden alınan bilgiye göre muhalifler şiddetli top ateşi desteğinde ilerleyen Suriye ordusunun ordunun ilerleyişini durdurmaya çalıştı. Şiddetli çatışmalar devam ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)