BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Suriye açıklaması----

ABD'den Suriye açıklaması

ABD'den Suriye açıklaması
09 Eylül 2013 - 20:55 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Suriye lideri Esad'a ilişkin açıklamalarda bulundu

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Suriye'de kimyasal silahların kontrol altına alınmasıyla ilgili her türlü adımı olumlu bulduklarını ancak rejimin söylediklerinin aksini uygulaması nedeniyle Rusya'nın teklifini Esed'in uygulayacağıyla ilgili "ciddi ve derin şüphelerinin" bulunduğunu söyledi.Harf, günlük basın toplantısında, Rusya'nın, Suriye'nin elindeki kimyasal silahları uluslararası denetime vermesinin bu ülkeye düzenlenecek askeri müdahaleye engel olması durumunda kendilerinin derhal Şam yönetimiyle diyaloğa geçmeye hazır olduklarına yönelik açıklamasını değerlendirdi.
Kimyasal silahların kontrol altına alınmasıyla ilgili her türlü adımı olumlu bulduklarını belirten Harf, ancak 2 yıl ve daha uzun süredir Esed rejiminin söylediklerinin aksini uyguladığını ve kimyasal silahların uluslararası kontrolde olmasını reddettiğini hatırlattı. Harf, bu nedenle konuyla ilgili "ciddi ve derin şüphelerinin" bulunduğunu vurguladı.
Harf, Rusya'nın teklifinin içeriğini dikkatli biçimde inceleyeceklerini ama hem bu ülke hem de Suriye'nin yine oyalayıcı bir taktiği kullanabilmesini istemediklerini dile getirdi.
Sözcü Harf, Rusya'nın teklifinin sadece ABD'nin askeri eylem tehdidi kapsamında ortaya çıktığını belirterek, bu nedenle Kongre'nin aske güç kullanma tasarısını hızlı biçimde geçirmesinin daha önemli hale geldiğini bildirdi.  Harf,  "Çünkü, eğer bu yetkiyi onaylamazsak, buna (Esed'e) cevap vermezsek, Esed, bunu, kimyasal silah kullanımına devam etme noktasında yeşil ışık olarak görecek" dedi.
Harf, Esed rejiminin kimyasal silahlardan vazgeçip uluslararası kontrole devretmesinin ise olumlu bir adım olacağına dikkati çekti.
Marie Harf, bir soru üzerine, Rusya'nın konu Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımı olunca gerçekleri kabul etmediğini aktardı.
"Kerry, teorik olarak konuştu"
Harf'a, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin "Bu aşamada Esed rejiminin, olası bir askeri müdahaleyi önlemek için yapabileceği bir şey var mı?" sorusuna, "Tabii, uluslararası topluma gecikmeden elindeki tüm kimyasal silahları teslim edebilir. Ama Esed bunu yapmayacaktır ve bu yapılmayacaktır" cevabını vermesine ilişkin görüşü soruldu.
Harf, bunun olmasını çok düşük bir ihtimal olarak görmeleri nedeniyle Kerry'nin konuyla ilgili teorik açıdan konuştuğunu bildirdi.     
BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA
Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, ABD'nin askeri eylem tehdidi nedeniyle Rusya ve Suriye'nin potansiyel bir teklifle geldiğini belirterek, konu üzerinde çalışacaklarını ve Rusya ile konuşacaklarını ama Esed rejiminin güvenilirliği konusunda şüpheleri bulunduğunu söyledi.  Carney, "ABD'nin askeri eylem tehdidiyle Esed rejimine baskı yapmayı sürdürmeliyiz" dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)