BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Sudan'a sivil yönetime geçiş çağrısı----

ABD'den Sudan'a sivil yönetime geçiş çağrısı

ABD'den Sudan'a sivil yönetime geçiş çağrısı
28 Ekim 2021 - 05:46 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Sudanlı mevkidaşı el-Mehdi ile görüşmesinde sivil yönetime geçiş çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Sudanlı mevkidaşı Meryem el-Mehdi arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Blinken, el-Mehdi'ye, ABD'nin Sudan'daki darbe girişimini kınadığını ve askerlerin gözaltına aldığı sivil yöneticileri derhal serbest bırakması gerektiğini iletti.

ABD'nin sivil yönetime geçilmesi hususundaki net tavrını dile getiren Blinken, Sudan halkını desteklemeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Musa Faki Mahamat ile de görüşen Blinken, birliğin, askeri darbe girişimine sahne olan Sudan'ın üyeliğini askıya almasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek ülkede sivil yönetime geçiş konusunda ABD ile Afrika Birliğinin aynı çizgide olduğunu vurguladı.

OHAL ilan edildi

Sudan'da 25 Ekim sabahı Başbakan Abdullah Hamduk ile çok sayıda siyasetçi gözaltına alınmış, Hamduk daha sonra serbest bırakılmıştı.

Askeri müdahalenin ardından hükümetin sivil kanadı ve çok sayıda siyasi parti, halka sokağa inme çağrısı yapmıştı.

Çağrının ardından başkent Hartum'un farklı bölgelerinde bir araya gelen binlerce Sudanlı, askeri müdahaleye karşı gösteri düzenlemeye başlamıştı.

Orgeneral Abdulfettah el-Burhan, olağanüstü hal (OHAL) ilan ettiklerini, Egemenlik Konseyi ve kabinenin feshedildiğini ve Sudan'daki tüm kesimleri temsil edecek teknokrat bir hükümet kurulacağını duyurmuştu.

Dünya Bankası Sudan'a yardımları askıya aldı

 

Afrika Birliği, Sudan'ın tüm faaliyetlere katılımını askıya aldı

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)