BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Sudan'a 1,15 milyar dolarlık finansman desteği----

ABD'den Sudan'a 1,15 milyar dolarlık finansman desteği

ABD'den Sudan'a 1,15 milyar dolarlık finansman desteği
27 Mart 2021 - 00:56 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Sudan'ın kaydettiği ilerleme karşısında bakanlığın ülkenin Dünya Bankası'na olan borçlarını kapamasına yardım etmek için 1,15 milyar dolarlık köprü finansmanı sağlandığı aktarıldı

ABD Hazine Bakanlığı, Sudan'ın Dünya Bankasına borçlarını kapatmasına yardımcı olmak amacıyla yaklaşık 1,15 milyar dolarlık köprü finansmanı sağlandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Sudan'ın geçiş hükümetinin ekonomik istikrarı yeniden tesis etmeye, ülkenin borçlarının hafifletilmesini sağlamaya ve vatandaşların ekonomik beklentilerini iyileştirmeye yardımcı olacak reformları takdir edildi.

Açıklamada, Sudan'ın kaydettiği ilerleme karşısında Hazine Bakanlığının ülkenin Dünya Bankasına olan borçlarını kapamasına yardım etmek için 1,15 milyar dolarlık köprü finansmanı sağlandığı aktarıldı.

Söz konusu finansmanın ABD vergi mükelleflerine hiçbir maliyeti bulunmadığı belirtilen açıklamada, bunun Sudan'ın uluslararası toplumla ilişkilerini normalleştirmede önemli bir adım olduğu, Ağır Borç Yükü Altındaki Yoksul Ülkeler Girişimi kapsamındaki borçların hafifletilmesine yönelik çabaları hızlandıracağı ve Sudan halkının yararına sürdürülebilir, uzun vadeli ekonomik büyüme için zemin hazırlayacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, "Bu, Sudan'ı oldukça ihtiyaç duyulan borçların hafifletmesine bir adım daha yaklaştıracak ve uluslararası finans topluluğuna yeniden entegre olmasına yardımcı olacak bir eylem" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Dünya Bankasından yapılan açıklamada, Sudan'ın 30 yıl sonra Dünya Bankası'na olan borçlarını kapattığı ve bu durumun Uluslararası Kalkınma Birliğinin yaklaşık 2 milyar dolarlık hibesine erişiminin önünü açtığı aktarıldı.

ABD ve Sudan, 6 Ocak'ta, Sudan'ın Dünya Bankası’na olan 1 milyar doların üzerindeki borcunu kapatmak için köprü finansmanı sağlanması amacıyla bir mutabakat zaptı imzalamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)