BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den S-400 açıklaması: Hayal kırıklığına uğrattı----

ABD'den S-400 açıklaması: Hayal kırıklığına uğrattı

ABD'den S-400 açıklaması: Hayal kırıklığına uğrattı
16 Temmuz 2019 - 18:48 www.finansgundem.com

Mark Esper "Türkiye önemli bir NATO üyesidir, S400 almak yanlış bir karardı ve hayal kırıklığına uğrattı" açıklamasında bulundu

ABD Başkanı Donald Trump'ın Savunma Bakanlığı'na aday gösterdiği Savunma Bakan Vekili Mark Esper, bu görevin onay süreci için Senato'da verdiği ifadede Türkiye'nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alma kararını değerlendirdi.

Trump tarafından Savunma Bakanlığı koltuğuna aday gösterilen ve onay süreci için Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'ne ifade veren Esper, "Türkiye uzun süreden beri çok kabiliyetli bir NATO üyesidir fakat S-400 almaları yanlış bir karardı ve hayal kırıklığı yarattı” dedi.

Esper, Türkiye'nin aynı anda hem Amerikan yapımı F-35 savaş uçaklarına hem de S-400 hava savunma sistemlerine sahip olamayacağını söyledi.

Esper son olarak, S-400 sevkıyatının başladığı geçen cuma günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, bu konuşmanın ardından Pentagon'un Türkiye konusunda düzenleneceğini açıkladığı basın toplantısı bilinmeyen bir tarihe ertelenmişti.

Ortagus: CAATSA kapsamındaki tüm seçenekler masada

Trump: Türkiye konusu çok karışık, durum adil değil

Türkiye'ye S-400 tepkisi gösteren Esper'e ağır eleştiri

 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)