BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya esir takası teklifi----

ABD'den Rusya'ya esir takası teklifi

ABD'den Rusya'ya esir takası teklifi
28 Temmuz 2022 - 06:55 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken yaptığı açıklamada, ABD'nin basketbolcu Brittney Griner ve hüküm giymiş casus Paul Whelan'ın serbest bırakılması için Rusya'ya "önemli bir teklif" yaptığını söyledi.

Blinken gazetecilere verdiği demeçte , “Önümüzdeki günlerde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmeyi bekliyorum… Bizim için en öncelikli olan bir konuyu, Amerikalı Paul Whelan ve Brittney Griner'ın serbest bırakılmasını gündeme getirmeyi planlıyorum. Hükümetlerimiz bu teklifle ilgili olarak defalarca ve doğrudan iletişim kurdular ve bu konuşmayı kişisel olarak takip etmek için kullanacağım" dedi.

CNN raporuna göre, teklif iki Amerikalı için Rus silah tüccarı Viktor Bout'u takas etmeyi içeriyor.

Griner, uyuşturucu suçlamasıyla Şubat ayından bu yana Rusya'da tutukluyken, eski bir ABD Denizcisi olan Whelan, 2020'de casusluktan hüküm giydi ve şu anda bir Rus hapishanesinde 16 yıllık hapis cezasını çekiyor.

CNN kaynakları, Biden yönetiminin iki Amerikalının serbest bırakılmasını sağlamak için birkaç aydır çalıştığını ve Biden'ın mahkum takas teklifini desteklediğini iddia etti.

CNN'e konuşan bir yönetim yetkilisi, teklifin Haziran ayında Moskova'ya yapıldığını belirterek , "Ruslarla yaptığımız görüşmelere dayanarak başarılı olabileceğine inandığımız önemli bir teklifi ilettik" dedi.

Yetkili, teklife yanıt vermenin şu anda “Rusya'nın mahkemesinde” olduğunu da sözlerine ekledi .  

ABD'nin borç yükünde artış beklentisi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)