BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya ve Belarus'a yeni yaptırım kararı----

ABD'den Rusya ve Belarus'a yeni yaptırım kararı

ABD'den Rusya ve Belarus'a yeni yaptırım kararı
02 Mart 2022 - 22:03 www.finansgundem.com

Beyaz Saray, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarıyla ilgili Rusya ve Belarus'a yeni savunma yaptırımları getirme kararı aldı

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, "ABD, ortak ve müttefikleriyle koordinasyon içinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in zalim Ukrayna işgaline karşılık olarak Rusya ve Belarus'a ek ekonomik yaptırımlar uyguluyor." ifadesine yer verildi.

ABD Dışişleri Bakanlığının, Rus savunma sektörünü hedef alan yeni yaptırımlar getireceğine, bunun Rus silah geliştirme ve üretme şirketlerine ağır etkileri olacağına işaret edilen açıklamada, "Toplamda 22 Rus savunma şirketi yaptırım listesine alınacaktır. Bu şirketler arasında Rus ordusu için muharebe uçakları, zırhlı muharebe araçları, elektronik savaş sistemleri, füzeler ve insansız hava araçları yapan firmalar da var." bilgisi paylaşıldı.

Açıklamaya göre, yeni yaptırımlar kapsamında Rusya ve Belarus ordusuna destek veren şirketler de hedef alındı; ABD Ticaret Bakanlığının yaptırım listesine Rus ve Belarus güvenlik servislerine, ordularına ve savunma sektörlerine destek veren şirketler alınacak.

ABD Başkanı Joe Biden'ın dün akşamki Birliğin Durumu konuşmasında duyurduğu üzere ABD hava sahasın Rus yolcu ve kargo uçaklarına kapatılacak.

Ukrayna'dan sonra Gürcistan'da AB'ye katılım başvurusunda bulunuyor

 

BM Genel Kurulu'ndan Rusya'yı kınama kararı

 

Rus saldırılarında 21 çocuk öldü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)