BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya açıklaması: Nükleer konuşlanmasında değişiklik yok----

ABD'den Rusya açıklaması: Nükleer konuşlanmasında değişiklik yok

ABD'den Rusya açıklaması: Nükleer konuşlanmasında değişiklik yok
12 Mart 2022 - 00:35 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer kuvvetleri teyakkuza geçirme talimatı verdiğinden beri Rus nükleer konuşlanmasında herhangi bir değişiklik görmediklerini söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının başlarında Putin’in nükleer kuvvetlerine özel bir alarm vermesinin ardından dikkatler hala Rus ordusunun nükleer silahlarında hareketlilik olup olmadığında.

Günlük basın toplantısında bu konuda bir soruya yanıt veren ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, ABD’nin stratejik caydırıcılık unsurlarının yerinde olduğu belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Rus tarafına ilişkin hususi bir şey diyemem ama caydırıcılık konuşlanmamızı değiştirmemize neden olacak herhangi bir şey görmedik." dedi.

"Belarus birliklerinin savaşa katıldığını henüz görmedik"

Rusya’nın biyolojik veya kimyasal silah kullanma ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kirby, şu ifadeleri kullandı:

"İstihbarat değerlendirmelerine girmeyeceğim ama iki şey söylemek istiyorum. Birincisi bu ülkenin bu tür silahları insanlar üzerinde kullandığına dair bir geçmişi var. Bu silahlarla ilgili programlarının olduğunu da biliyoruz. İkincisi ise bu konudaki iddiaları da olası, burada olası ibaresine vurgu yapıyorum, bir yanıltma operasyonu olarak kullanıp savaşı daha da tırmandırmak için kullanıp kullanmayacaklarını yakından izliyoruz."

Diğer taraftan Rusya’nın Kiev’e yaklaşmaya devam ettiğini belirten Kirby, Belarus birliklerinin savaşa katıldığını henüz görmediklerini söyledi.

Ukrayna’ya savaş açması nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımların başka ülkelerde kıtlığa neden olup istikrarsızlığa yol açması konusunda bir kaygının olup olmadığına ilişkin bir soruya Kirby, Ukrayna savaşının bölgesel ve küresel etkilerini yakından takip ettiklerini ancak şu aşamada uygulanan yaptırımların "istikrarsızlığa yol açacağına dair" ellerinde henüz bir işaret olmadığını dile getirdi.

Ukrayna’ya S-300 verilmesi

Bazı ülkelerin Ukrayna’ya ellerindeki S-300 hava savunma sistemlerini vermesinin gündeme geldiğini, ABD’nin bu tartışmalarda dahli olup olmadığını ve buna yeşil ışık yakıp yakmayacağına ilişkin soruya Kirby, her ulusun Ukrayna’ya vereceği yardıma egemen olarak karar verdiğini ve ABD’nin buna yeşil ışık yakması veya veto etmesinin söz konusu olmadığını savundu.

ABD lüks malların Rusya ve Belarus'a ihracatını kısıtladı

 

Kanada 32 Rus firmasıyla ticareti yasakladı

 

AB'den Rusya'ya dördüncü yaptırım paketi

 

Zelenskiy'den Polonya'ya teşekkür: Zaferi sizinle paylaşacağız

 

Biden: Rusya ekonomisine darbe indireceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)