BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Putin'e yeni tehdit: Cevabımız hazır!----

ABD'den Putin'e yeni tehdit: Cevabımız hazır!

ABD'den Putin'e yeni tehdit: Cevabımız hazır!
18 Nisan 2021 - 19:09 www.finansgundem.com

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan'dan, Putin'in bir 'intikam planı' üstünde çalıştığı haberlerinin üstüne 'sonuçları olur' açıklamasıyla krizde yeni bir perde açıldı.

Ukrayna krizi ve ABD'nin geçtiğimiz günlerde açıkladığı yaptırımlarla kopma noktasına gelen ikili ilişkilere, sert bir darbe de Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanından geldi.

Kremlin, açıklanan ABD yaptırımları sonrası Vladimir Putin'in Rusya'ya yönelik son Amerikan yaptırımları için intikamını planlarken seçeneklerini tarttığını söyledi.

Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, Washington ve Moskova'nın, Joe Biden'in Rusya'yı suçladığı seçim müdahalesi ve veri korsanlığı için ekonomik cezalar açıklamasından bir gün sonra, karşılıklı olarak yararlı bağların nasıl kurulacağı konusunda aynı görüşü paylaşmadıklarını söyledi.

Peskov, Rusya Devlet Başkanının karşı yaptırımları tarttığını ancak henüz nihai bir karar vermediğini belirterek, iki lider arasında bir zirve teklifinin şimdilik masada kaldığını da sözlerine ekledi.

Ancak Kremlin sözcüsü, Biden işbirliği yapmaya istekli olduğu sürece Putin'in de buna olumlu bakacağını sözlerine ekledi.

ABD'DEN YENİ TEHDİT

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Rus muhalif Aleksey Navalnıy'ın hapiste iken hayatını kaybetmesi durumunda bunun Moskova'ya karşı sonuçları olacağını söyledi.

CNN'de yayımlanan "State of the Union" programına konuşan Sullivan, Rus muhalif Navalnıy'ın bozulan sağlık durumuna ilişkin gelişmeleri endişeyle izlediklerini belirterek, "Bay Navalnıy'ın hapisteyken başına geleceklerden kendilerinin sorumlu olduğunu Rus hükümetine ilettik ve Rusya uluslararası toplum tarafından sorumlu tutulacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Eğer Bay Navalnıy ölürse bunun sonuçlarının olacağını kendilerine söyledik." diyen Sullivan, Moskova'ya karşı ne gibi adımlar atacaklarını şu anda kamuoyu önünde tartışmayacağını ancak böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde bunun net bir şekilde ortaya konacağını ifade etti.

Cezaevinde açlık grevine başladığı belirtilen Navalnıy'ın böbrek yetmezliği sorunuyla karşı karşıya kaldığı yönündeki haberler Amerikan medyasına yansımıştı.

ABD yönetimi, daha önceki pek çok açıklamasında da Navalnıy'ın sağlığından Rus hükümetinin sorumlu olduğunu dile getirmiş ve bu konuda gereken adımları atacağı mesajını vermişti.

ABD'NİN 'YANITIMIZ HAZIR' AÇIKLAMASI

Perşembe günü ABD Başkanı Biden, Rusya'ya getirilen yeni bir dizi yaptırımla ilgili daha ileri gidebileceklerini ancak orantılı olmayı tercih ettiklerini bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 13 Nisan'da "samimi ve saygılı" bir telefon görüşmesi yaptığını belirten Biden, "Putin'in ve benim, ilişkimizi idare etmek için büyük sorumluluğumuz var. Ben bu sorumluluğu ciddiye alıyorum, onun da aldığını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Seçim sürecinde, Rusya'nın seçimlere yönelik müdahalelere karşılık verileceğini açıkladığını anımsatan Biden, "Yabancı bir gücün, ülke içindeki demokratik sürecimize müdahale edip, suçsuz kalmasına izin veremeyiz." dedi.

Biden, "Eğer Rusya, ABD demokrasisine müdahale etmeye devam ederse, yanıtımız hazır" dedi.

ABD resmi kurumlarına yapılan ve arkasında Rusya'nın olduğu iddia edilen Solarwinds siber saldırısına da değinen Biden, Putin ile ocak ayında yaptığı telefon görüşmesinde, bu saldırının bir karşılığı olacağını söylediğini aktardı.

Rusya'ya Navalny tepkisi büyüyor

Çekya'nın sınır dışı kararına Rusya Dışişleri'nden yanıt

İngiliz Donanması, iki gemisini Karadeniz'e gönderecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)