BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den PKK'ya silah yardımı----

ABD'den PKK'ya silah yardımı

ABD'den PKK'ya silah yardımı
20 Ekim 2014 - 08:35 www.finansgundem.com

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait nakliye uçağı PKK'nın Suriye kolu PYD'ye havadan silah ve tıbbi malzeme yardımı yaptı

Amerikan güçleri, Suriye'nin kuzeyindeki Kobani'de IŞİD ile savaşan PYD militanlarına havadan silah ve tıbbi malzeme yardımında bulundu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan yazılı açıklamada, ABD askeri güçlerinin, sahada IŞİD'e karşı şehri koruyan Kürt güçlere takviye yapmak için Kobani bölgesine bugün havadan birçok yardım yaptığı bildirildi.

DİRENİŞE YARDIM KAPSASINDA

ABD Hava Kuvvetleri'nin C-130 tipi nakliye uçağının Irak'taki Kürt yetkililer tarafından sağlanan silah, cephane ve tıbbi malzeme yardımını, Kobani'nin kontrolünü ele geçirmeye çalışan IŞİD'e karşı direnişe devam edilmesi kapsamında gerçekleştirdiği kaydedildi. Açıklamada, yardımın ardından uçağın bölgeden güvenlik şekilde ayrıldığı ifade edildi.

KOBANİ'DE 135 HAVA SALDIRISI

Amerikan ordusunun Kobani'de IŞİD'e karşı bugüne kadar 135 hava saldırısı düzenlediği bilgisi paylaşılan açıklamada, saldırıların IŞİD'in ilerleyişini engellediği, yüzlerce savaşçısının öldürüldüğü, muharebe teçhizatlarının imha edildiği veya hasar verildiğine yönelik belirtilerin bulunduğu kaydedildi.

KOBANİ HALA DÜŞEBİLİR

Açıklamada, "Ancak IŞİD, kente yönelik tehdidini sürdürüyor. Kürt güçlerinin direnişine devam ettiği Kobani'de güvenlik durumu kırılganlığını koruyor. CENTCOM komutanının da belirttiği gibi Kobani hala düşebilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, saldırıların "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olarak gerçekleştirildiği belirtildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)