BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den önemli ziyaret----

ABD'den önemli ziyaret

ABD'den önemli ziyaret
21 Ocak 2016 - 06:32 www.finansgundem.com

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bugün akşam saatlerinde İstanbul'da olacak

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, bugün akşam saatlerinde İstanbul’a önemli bir ziyarette bulunacak. Cumartesi günü akşam saatlerinde İstanbul’dan ayrılması planlanan Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile de görüşecek.

Aydın Hasan'ın Milliyet'teki haberine göre ABD Başkan Yardımcısı’nın yapacağı görüşmelerde, ana Gündem maddesinin terör örgütü IŞİD’in Irak ve Suriye’deki varlığı ile mücadelenin olması bekleniyor. Görüşmelerin en önemli kritik maddesi ise Rusya’nın Suriye’deki faaliyetleri olacak. ABD’den Rusya’nın Suriye’deki faaliyetleriyle ilgili verilen mesajlar, Biden’in İstanbul ziyaretininin uluslararası ilgi çerçevesindeki önemini daha da artırdı.
 
2.5 GÜNLÜK ZİYARET


Diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere göre, ABD Başkan Yardımcı’sının Türkiye ziyareti programı ana hatlarıyla netleşti.
Biden, Davos’tan bugün İstanbul’a geçecek. Biden’i taşıyan özel uçağın bu akşam İstanbul’a inmesi bekleniyor. Biden, cumartesi akşamı İstanbul’dan ayrılacak.
 
İSTANBUL’DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Biden'in, net 2 gün sürecek İstanbul ziyaretinin siyasi ve diplomatik önemine geçmeden İstanbul’un Beşiktaş bölgesindeki günlük yaşama etkisine değinelim önce.
Bu önemli ziyaret nedeniyle İstanbul’da üst düzey güvenlik önlemleri alınacak. Bugün yani Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren Conrad Oteli ve Saray Caddesi istikametleri trafiğe kapatılacak. Bu uygulama cumartesi günü akşam saatlerine kadar devam edecek.
Ziyaretin siyasi önemini değerlendirmek gerekirse. Biden; Ortadoğu ve IŞİD ile mücadele konusunda ABD devletinin politikalarının oluşturulmasında ABD Başkanı Barack Obama’nın fiilen  yetkilendirdiği güçlü bir isim.
 
RUSYA YANLIŞ YOLDA

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, Paris'teki toplantının ardından yaptığı açıklamada, İŞİD ile mücadele konusunda  "Rusya yanlış bir stratejik yolda. Bu değişene kadar işbirliği yapmamız için ortak bir nokta bulunmuyor" demişti. Biden'in, yapacağı temaslar bu  açıklama ile bağlantılı olarak daha da önem kazandı.
 
CUMHURBAŞKANI YILDIZ SARAYI'NDA KABUL EDECEK

Bu gece İstanbul’a inecek olan Biden’in, Cuma günü bazı sivil toplum örgütleriyle görüşmeler yapması planlanıyor. ABD Başkan Yardımcısı, cumartesi günü Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Dolmabahçe Sarayı’nda görüşecek. Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  tarafından ise Yıldız Sarayı’nda kabul edilecek.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)