BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den ‘oda’ açılımı----

ABD’den ‘oda’ açılımı

ABD’den ‘oda’ açılımı
19 Kasım 2014 - 10:35 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Odası Brüksel’in ardından yurtdışındaki ikinci bölgesel ofisini Türkiye’de İstanbul’da açtı

ABD Ticaret Odası Bölgesel Ofisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve ABD Ticaret Odası işbirliği kapsamında İstanbul’da açıldı.

TOBB Başkanı Risfat Hisarcıklıoğlu, “Artık ABD 10 bin kilometre ötede değil İstanbul’da” derken ABD Ticaret Odası’nın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant, “Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya’yı değil Türkiye’yi seçtik” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı ve TOBB-ABD Ticaret Odası işbirliği protokolü imza töreniyle gerçekleştirilen açılışta TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye ve ABD liderlerinin tanımladığı model ortaklığın iktisadi boyutunu kuvvetlendirmek istediklerini söyledi. Hisarcıklıoğlu, açılış ve imza törenini, son iki yıldaki başarıları üzerine inşa ettiklerini belirterek, şöyle devam etti: 
“TOBB ve ABD Ticaret Odası’nın tesis etmiş olduğu bu işbirliği çerçevesi, tümüyle özel sektör kuruluşlarının girişimidir. Kendi ülkelerinde en güçlü iki muadil iş dünyası kuruluşunun ortak çabasıdır. ABD Ticaret Odası’nın İstanbul’da ofis açma fikri de bu iş birliğimiz kapsamında gelişti. İş birliğimiz şimdi ofis açma noktasına geldi.”

ABD ARTIK İSTANBUL’DA

“ABD artık 10 bin kilometre ötede değil, İstanbul’un merkezinde olacak” diyen Hisarcıklıoğlu, ABD’den gelen doğrudan yatırımların da son derece düşük kaldığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu, açılan ofisin, Türkiye’nin ABD’li küresel şirketlerin yatırım radarına girmesinde de önemli bir işlev üstleneceğini kaydederek, “ABD Ticaret Odası ofisi, sadece Türkiye için değil, bölgemizdeki diğer ülkeleri de hizmet alanına dahil edecek” dedi.

LOBİ İÇİN BİZE BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK

İstanbul’un küresel şirketler için ana merkez haline gelmesini hedeflediklerini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ofisin, İstanbul’un bu rolünü de perçinleyeceğini ifade etti. Hisarcıklıoğlu, AB ile ABD arasındaki TTIP müzakerelerinde Türkiye’nin de yer almasına yönelik olarak ABD nezdinde yapacakları lobi çalışmalarında da bu ofisin kendilerine büyük fayda sağlayacağını da vurguladı.

Çin, Rusya, Hindistan yerine Türkiye’yi seçti

ABD Ticaret Odası’nın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Myron Brilliant da, “Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi birçok yerde iş yaparken ikinci ofisi açmak için Türkiye’yi seçtik. Bu seçim, bizim için büyük önem arz ediyor” diye konuştu. Brilliant, söz konusu mutabakat zaptıyla birlikte TOBB’la olan iş birliğini de derinleştirmeye devam edeceklerini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)