BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Nijerya afetzedelerine 1 milyon dolarlık yardım----

ABD'den Nijerya afetzedelerine 1 milyon dolarlık yardım

ABD'den Nijerya afetzedelerine 1 milyon dolarlık yardım
21 Ekim 2022 - 04:38 www.finansgundem.com

ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı (USAID), Nijerya'da şiddetli yağışların yol açtığı sellerden etkilenenler için 1 milyon dolar yardım yapacağını duyurdu.

ABD'nin Abuja Büyükelçiliğindeki Kamu İşleri Ofisi'nden yapılan açıklamada, sellerin özellikle kuzey bölgesinde devam eden çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden milyonlarca insanın durumunu daha da kötüleştirdiği belirtildi.

Bu bölgede kötüleşen küresel gıda krizinin ortasında 4 milyondan fazla insanın akut gıda güvensizliği yaşamaya devam etmesinin beklendiği ifade edilen açıklamada, USAID'ın selzedelere yardım için 1 milyon dolar sağlayacağı aktarıldı.

Avrupa Birliği (AB), daha önce Nijerya'nın 5 eyaletindeki selin etkisini azaltmak için acil durum hazırlığı olarak 70 bin avro destek sağlamıştı.

Ülkede mayıstan bu yana devam eden yağışların yol açtığı sellerde 603 kişi hayatını kaybetti, 1,3 milyondan fazla kişi yerinden oldu.

İklim değişikliği ve çevre uzmanları, ülkede 53 milyon kişinin sel tehlikesiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulunmuştu.

Nijerya'daki sellerde can kaybı 603'e çıktı

 

Nijerya'da seller, 1,41 milyondan fazla kişiyi kötü etkiledi

 

Nijerya'da seller nedeniyle 650 binden fazla kişi evsiz kaldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)