BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Kuzey Akım-2'ye yeni yaptırımlar----

ABD'den Kuzey Akım-2'ye yeni yaptırımlar

ABD'den Kuzey Akım-2'ye yeni yaptırımlar
23 Kasım 2021 - 01:51 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Kuzey Akım-2 boru hattı projesinde rol alan Rusya bağlantılı bir şirket ve iki geminin yaptırım listesine alınacağını duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 2019 Avrupa Enerji Güvenliğini Koruma Yasası (PEESA) kapsamında Kuzey Akım-2 boru hattı projesine ilişkin raporu güncellenmiş şekliye kongreye sunduklarını açıkladı.

Rapora ilişkin yaptığı yazılı açıklamada Blinken, "Raporda, Kuzey Akım- 2 boru hattında yer alan iki gemi ve bir Rusya bağlantılı kuruluş olan Transadria Ltd. listeleniyor. Transadria Ltd. PEESA kapsamında yaptırıma tabi tutulacak ve gemisi Marlin, bloke edilmiş mal olarak tanımlanacak." bilgisine yer verdi.

Blinken sundukları raporun ABD yönetiminin Kuzey Akım-2 boru hattı projesine olan muhalefeti ve PEESA yasasına olan bağlılığının göstergesi olduğunu belirtti.

Şimdiye kadar 8 kişiye yaptırım uygulandı

Bu rapor kapsamındaki yaptırımlarla birlikte şimdiye kadar 8 kişiye yaptırım uyguladıklarını ve toplam 17 gemiyi Kuzey Akım-2 projesiyle bağlantılı olarak PESA uyarınca bloke edilmiş mülk olarak tanımlandıklarını belirten Blinken, "Yönetim olarak, yaptırımlarımızla başta olmak üzere, Kuzey Akım-2 boru hattına karşı çıkmaya devam ederken boru hattının Ukrayna'ya, cephe hattı NATO ve AB ülkelerine yönelik risklerini azaltmak ve Rusya'nın enerji alanı dahil olmak üzere zararlı faaliyetlerine karşı durmak için Almanya ve diğer müttefiklerimizle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

Blinken açıklamasında diğer iki geminin isim ve bandıralarına ilişkin detaylar vermedi.

Kuzey Akım 2 projesi

Toplam maliyeti yaklaşık 10 milyar euro olarak hesaplanan Kuzey Akım 2 projesiyle yılda 55 milyar metreküp Rus gazının Baltık Denizi üzerinden Almanya'ya sevk edilmesi planlanıyor.

Ukrayna, Polonya ile Baltık ülkelerinin inşasına karşı çıktığı projenin ortakları arasında proje sahibi Gazprom'un yanı sıra Shell, OMV, Engie, Uniper ve Wintershall gibi şirketler yer alıyor.

Kuzey Akım 2 boru hattı tamamlandı

 

ABD ve Almanya Kuzey Akım 2 projesinde anlaştı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.23 Kasım 2021 08:34

    BIZİM MERKEZ BANKAMIZ DA İSTİHDAMI ARTTIRICI TEDBİRLER ALMALIDIR İSTIHDAM ARTMAZ MEVCUT ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ YENİLENMEZ İSE ÜRETİM ARTMAYACAĞINDAN ENFLASYONUN ÇÖZÜMÜ HEP BOŞ LAFLARDA/TEMENNİDE KALIR