BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Kerkük'e indirme hareketi ----

ABD'den Kerkük'e indirme hareketi

ABD'den Kerkük'e indirme hareketi
26 Aralık 2015 - 21:12 www.finansgundem.com

ABD'li güçlerin, Kerkük'te DAEŞ kontrolündeki bölgede indirme operasyonu düzenlediği iddia edildi

Irak'ta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) savaş uçaklarının, Kerkük'e bağlı terör örgütü DAEŞ kontrolündeki Riyad ilçesine indirme operasyonu düzenlediği öne sürüldü.

Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Başkanı Hakim az-Zamili, yaptığı açıklamada, ABD savaş uçaklarının dün gece yarısı Riyad'a indirme operasyonu düzenlediği ve bu operasyonun merkezi hükümetin bilgisi dışında gerçekleştiğini iddia etti.

ABD güçleri tarafından gerçekleştirilen ilk indirme operasyonu olmadığı, daha önce Havice bölgesinde de aynı operasyonu yaptığını aktaran Zamili, "Bu operasyonun hedefleri bilinmiyor ve birleşik hükümet ile bölgede bulunan güçlerin bilgisi olmadan gerçekleşti. ABD'li güçler, daha önce Havice bölgesine yaptığı operasyonda DAEŞ liderlerinden bazılarını tutukladıkları iddialarına rağmen tutuklanan hiçbirini Irak güvenlik güçlerine teslim etmedi ve kimi kurtardıklarına dair hükümete bilgi vermedi" ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul ise "Basın organlarının aktardığı operasyon bilgisini ne teyit edebilir ne de yalanlayabiliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD savaş uçaklarının dün gece yarısı Kerkük'e bağlı Riyad ilçesindeki DAEŞ mevzilerine indirme operasyonu düzenlediği öne sürülmüştü. Operasyon sırasında DAEŞ'in lider kadrolarının da bulunduğu çok sayıda militanın tutuklandığı ve bazı önemli belgelere el koyulduğu iddia edildi. 
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • nankör27 Aralık 2015 04:06

    Hadi bakalım Zamili efendi. Hemen Meclis'ten karar alın. Yetmez Arap Birliği'ni acil toplantıya çağırın. Kınayın ABD'yi. Egemenlik haklarınızı ihlal ettiğini açıklayın. Amerikan askerlerinin derhal ülkenizi terk etmesi için ABD elçisini çağırıp nota verin. Nerdee; siz ancak asırlardır size dostluk elinden başka bir yey uzatmayan Türkiye'ye dayılanabilirsiniz. ABD'ye sökmez bu tavır değil mi?

  • ALKPTUĞ26 Aralık 2015 22:28

    Güdümlü süprüntü şimdi konuş haydi işgal de askerini çek de diyemessin çünkü sıkar biraz.