BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den ilk evde korona testine onay ----

ABD’den ilk evde korona testine onay

ABD’den ilk evde korona testine onay
22 Nisan 2020 - 08:08 www.finansgundem.com

Özel bir firmaya ait test kitlerine FDA'dan verilen onay, ABD'de korona virüs testini hızlandıracak

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) özel bir laboratuvar firmasına ait ve hastaların evde Corona virüsü testi için gerekli numuneyi kendilerinin almasını sağlayacak test kitini onayladı. Bu FDA’in Corona virüsünü tespit için onay verdiği ilk evde yapılan test.

LabCorp adlı laboratuvar firması ellerinde ilk etapta 60.000 test kiti bulunduğunu, bu kitlerin önümüzdeki haftalardan itibaren Amerikalılar'ın kullanımına sunulacağını açıkladı. Bu konuda, öncelik sağlık çalışanlarına verilecek.

Evde Corona testi kitinin satış fiyatı $119 olarak açıklandı. Testin internet üzerinden sipariş edilebilmesi için bir anket doldurulması gerekiyor. Kitin, burada verilen cevaplara göre, test yapması uygun görülen kişilere gönderileceği açıklandı.

Dünyada en fazla Corona virüsü vakasının bulunduğu Amerika’da hala yeterli sayıda test yapılamıyor. Testleri yavaşlatan etkenler arasında personel sayısındaki yetersizlik ve testlerle ilgili numuneleri alan görevlilerin güvenliğini sağlayacak koruyucu ekipman sıkıntısı gibi sorunlar yer alıyor.

Evde test numunesi alınması, virüsün sağlık çalışanlarına bulaşma riskini de azaltıyor. Ancak hastaların numuneyi düzgün bir şekilde alıp alamayacağı ya da laboratuvara güvenli bir şekilde ulaştırıp ulaştıramayacağı gibi belirsizlikler de barındırıyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA, evde yapılacak Corona virüsü testlerinin hastane ve doktor muayenehanelerinde yapılanlar kadar güvenli olabilmesi için LabCorp firmasıyla işbirliği yaptıklarını açıkladı.

ABD genelinde birçok eyalette yapılan test sayısını arttırması beklenen evde test kitlerinin öncelikle sağlık çalışanları ve doktordan test yapılması konusunda onay almış kişilere gönderilmesi bekleniyor. LabCorp adlı özel laboratuvar zinciri ABD genelinde faaliyet gösteriyor. (amerikaninsesi.com)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)