BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den Gülen'in iadesiyle ilgili açıklama!----

ABD'den Gülen'in iadesiyle ilgili açıklama!

ABD'den Gülen'in iadesiyle ilgili açıklama!
19 Kasım 2018 - 14:20 www.finansgundem.com

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin Amerikan medyasında çıkan haberleri yalanladı

ABD Adalet Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı Suudi Arabistan konsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı üzerinden Riyad üzerinde baskı kurmaktan vazgeçirmek amacıyla Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iadesi için çalışma yürüttüğü iddiasını yalanladı.

ABD'li yayın kuruluşu NBC News, Beyaz Saray'ın Gülen'in Türkiye'ye iadesinin yollarını araştırdığını geçen hafta Perşembe günü bildirmişti.

Türk hükümeti Gülen ve cemaatini iki yıl önceki darbe girişiminden sorumlu tutuyor. Habere göre Gülen'in iadesi Erdoğan'ın Kaşıkçı'nın öldürülmesi üzerinden Suudi Arabistan üzerinde yarattığı baskıyı azaltmak amacıyla değerlendiriliyor.

ABD Başkanı Donald Trump yönetime gelmesinin ardından İran'ın Ortadoğu'daki nüfuzunu azaltmak için Suudi Arabistan ile yakın ilişkiler kurmuştu.

ABD Adalet Bakanlığı sözcüsü Nicole Navas Oxman, Cuma günü yaptığı açıklamada NBC'de yer alan haberi yalanlayarak bakanlığın Gülen'in iadesi ve Kaşıkçı'nın ölümü ile ilgili "herhangi bir görüşmeye dahil olmadığını veya herhangi bir görüşmeden haberdar olmadığını" belirtti. Sözcü bu açıklama dışında bir bilgi vermedi.

ABD Adalet Bakanlığı'nın bu konuda açıklama yapması oldukça sıradışı bir durum. Bakanlık genelde kişilerin başka ülkelere iadesi konusunda açıklama yapmıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sekoya19 Kasım 2018 15:27

    küçük iblis büyük iblisin bahçesinde dursun. gelmesin buraya. kirletmediği hiç bir şey kalmadı. niye buraya getirmek için çabalıyorlar? geberince bazı ahmaklara mezarı türbe olur.