BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den flaş 'maymun çiçeği' kararı!----

ABD'den flaş 'maymun çiçeği' kararı!

ABD'den flaş 'maymun çiçeği' kararı!
03 Aralık 2022 - 18:21 www.finansgundem.com

Maymun çiçeği virüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Becerra, ağustos ayında alınan acil durum kararının bugünkü düşük vaka sayısı göz önüne alındığında, yenilenmesinin beklenmediğini ifade etti.


Biden yönetimi, yeni enfeksiyonlar önemli ölçüde azaldığı ve aşılama oranları arttığı için maymun çiçeği salgınıyla mücadele için ilan edilen halk sağlığı acil durumunu sona erdirmeye hazırlanıyor.

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanı Xavier Becerra, “bugün düşük vaka sayısı göz önüne alındığında” 31 Ocak’ta sona erdikten sonra acil durum bildirimini yenilemesini beklemediğini söyledi.

"RİSK ALTINDAKİLERİ AŞI OLMAYA TEŞVİK EDECEĞİZ"

Becerra "Vaka trendlerini yakından izlemeye devam edeceğiz ve risk altındaki tüm bireyleri ücretsiz aşı olmaya teşvik edeceğiz” dedi.

Becerra, virüs eşcinsel toplulukta hızla yayılırken aşılama ve eğitim kampanyasını hızlandırmak amacıyla Ağustos ayında acil durum ilan etti. Dünya Sağlık Örgütü tarafından adıyla ilişkilendirilen damgalamayı azaltmak için Pazartesi günü “mpox” olarak adlandırılan virüsün yayılması, o zamandan beri büyük ölçüde yavaşladı.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, sağlık yetkilileri Mayıs ayında ilk yerel vakayı doğruladığından beri, Mpox ABD’de yaklaşık 30.000 kişiye bulaştı ve 15 kişiyi öldürdü.

ABD'deki salgın dünyanın en büyüğü oldu.

Ancak enfeksiyonlar, yeni vakaların günde ortalama 638 ile zirve yaptığı Ağustos ayından bu yana önemli ölçüde yavaşladı. CDC verilerine göre ABD şu anda günde ortalama yedi yeni vaka alıyor.

Maymun çiçeği virüsünün adı değişiyor

 

Maymun çiçeği ile ilgili sevindiren haber!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)