BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’den Çinli şirkete Venezüella yaptırımı----

ABD’den Çinli şirkete Venezüella yaptırımı

ABD’den Çinli şirkete Venezüella yaptırımı
30 Kasım 2020 - 23:02 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, Çinli CEIEC şirketine karşı, Venezüella’daki faaliyetinden dolayı yaptırım kararı alındığını söyledi.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Çinli CEIEC (China National Electronics Import & Export Corporation) şirketinin, Venezüella yönetiminin, internet erişimini kısıtlama ve 'siyasi rakiplere yönelik dijital alandaki takip ve siber operasyon' düzenleme çabalarına destek verdiği iddia edildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yaptığı açıklamada "ABD, Venezüella ve dünya genelindeki diğer halkların demokratik iradesini bastırmaya yardım eden herkese karşı yaptırım uygulamaktan çekinmeyecek" ifadelerini kullandı.

CEIEC’in dünya genelinde 200’den fazla yan şirket ve ofise sahip olduğu kaydedilen açıklamada, "Bugünkü eylemler sonucu, CEIEC ya da doğrudan veya dolaylı olarak yüzde 50 veya daha fazla hisseye sahip olduğu başka bir şirketin ABD topraklarında bulunan ya da ABD vatandaşlarının sahip olduğu veya kontrolünde bulunduğu tüm malvarlığı ya da bir kısmı bloke edilecek" denildi.

ABD Hazine Bakanlığı, ayrıca Venezüella’da CEIEC’in katılımıyla sürdürülen tüm işlemlere son verilmesi için 45 günlük süre tanıyan özel izin çıkardı.

ABD: Türkiye'nin S-400 kararından vazgeçeceğini umuyoruz

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)