BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'den Çin reformları için düzenli denetleme talebi----

ABD'den Çin reformları için düzenli denetleme talebi

ABD'den Çin reformları için düzenli denetleme talebi
19 Ocak 2019 - 06:49 www.finansgundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmeleri sürerken, Amerikan heyetinin Çin'in taahhüt ettiği ticaret reformlarını sürekli denetlemek istediğini bildirdi

ABD, bir ticaret anlaşmasına varılması halinde bile Çin'in taahhüt edeceği ticari reformları denetleme talebinde bulundu. Washington, varılacak olası anlaşma sonrası, Çin'in reformlardan geri adım atması halinde tarifeleri yeniden gündeme getirmek istiyor. 

Dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret için süren tarife tehdidi, anlaşmanın ticaret savaşından etkilenen işletmelere veya varlıklara yatırım yapma riskine son vermeyeceği anlamına geliyor.

Reuters'a konuşan kaynaklar, “Bir anlaşma olsa bile tarifelerin tehdidi ortadan kalkmıyor” yorumunda bulundu. 

Kaynaklardan biri, Çinli müzakerecilerin düzenli uyumluluk kontrolleri konusunda istekli olmadıklarını, ancak ABD’nin önerisini “müzakereleri rayından çıkarmadığını” söyledi.

Çinli bir kaynak da ABD’nin talebini doğrulayarak, “periyodik değerlendirme” istendiğini ancak ne kadar sıklıkta istendiğinin net olmadığını söyledi.

ABD'nin ilettiği talepler arasında Çin'in fikri mülkiyet koruması, teknoloji transferleri, sınai sübvansiyonlar ve diğer ticaret engelleri konusundaki politikalarında yapılan değişiklikler yer alıyor.

ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer, iki ülke arasındaki ticari anlaşmanın devam eden doğrulanması için düzenli incelemenin olası bir çözüm olacağını söyledi. Kaynaklara göre, tarife tehdidi reformu sürdürmek için kullanılacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)