BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den bebeklere Kovid aşısı tavsiyesi----

ABD'den bebeklere Kovid aşısı tavsiyesi

ABD'den bebeklere Kovid aşısı tavsiyesi
16 Haziran 2022 - 16:02 www.finansgundem.com

ABD Gıda ve İlaç Kurumu'nun (FDA) danışma kurulu, dün oy birliğiyle kurumun Moderna ve Pfizer Biontech'in Kovid aşılarının 6 aylık ile 5 yaş arasındaki çocuklara uygulanmasına izin verilmesi tavsiyesinde bulundu.

Danışman kurulunun tavsiye kararı, 5 yaşın altında ve en az 6 aylık çocukların bağışıklığını güçlendirmek için önemli bir adım olarak görülüyor. FDA tarafından kısa süre içinde aşının küçük çocuklara aşı izni verilmesi beklenirken ABD hükümeti de bu yaş grubu için aşı kampanyasını 21 Haziran'da başlatmayı planlıyor.

Korona, yetişkinlere kıyasla çocuklarda daha nadir görülse de FDA yetkilileri, ABD'de virüs yüzünden küçük çocuk ölümlerinin sayısının domuz gribinin görüldüğü 2009-2010 dönemine kıyasla oldukça fazla olduğunu ifade etmişti.

Domuz gribi döneminde ABD'de 78 çocuk ölürken, pandemi döneminde beş yaş altında 442 çocuğun yaşamını yitirdiği açıklandı.

BioNTech, Ruanda'da aşı fabrikası inşa edecek

ABD'de 82,1 milyon doz korona virüs aşısı çöp oldu

Japonya'da Kovid aşısının 4. dozu uygulanıyor

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)