BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den 4 Rus bankasına daha yaptırım kararı----

ABD'den 4 Rus bankasına daha yaptırım kararı

ABD'den 4 Rus bankasına daha yaptırım kararı
25 Şubat 2022 - 01:14 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın en büyük ikinci finans kurumu VTB Bank dahil 4 Rus bankasını yaptırım listesine ekledi. Sberbank ve Gazprom'a borçlanma ve öz sermaye kısıtlaması kararı verildi. Putin'e yakın 10 isim listede

ABD Başkanı Joe Biden'ın Beyaz Saray'da yaptığı "Rusya'ya yeni yaptırım kararları geliyor" açıklamasının ardından Hazine Bakanlığı yaptırım listesine alınan finans kuruluşlarını duyurdu. 

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine karşı Rus ekonomisi ve finansal sistemi üzerinde "ciddi ekonomik maliyetler" yaratacak önemli adımlar atıldığı aktarıldı.

Açıklamada, Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinin (OFAC) ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla Rus finansal sisteminin temel altyapısını hedef alan geniş ekonomik tedbirleri uygulamaya koyduğu kaydedildi.

Söz konusu yaptırımların, Rusya'nın bankacılık varlıklarının yaklaşık yüzde 80'ini hedef aldığı belirtilen açıklamada, Rus ekonomisi ile finansal sistemi üzerinde derin ve uzun süreli bir etkiye sahip olacağı ifade edildi.

Açıklamada, yaptırımların, Rusya'yı uluslararası finans ve ticaretten izole etmek için özel olarak tasarlandığı belirtildi.

VTB dahil 4 bankaya yaptırım

Rusya'nın en büyük ikinci Finans kuruluşu olan VTB Bank ve 20 iştirakine yaptırım uygulanacağı aktarılan açıklamada, böylece VTB'nin ABD finansal sistemine dokunan varlıklarının dondurulacağı ve ABD'li kişilerin bunlarla işlem yapmasının yasaklanacağı kaydedildi.

Açıklamada, VTB'nin, Rus bankacılık sektörünün varlıklarının yaklaşık beşte birine sahip olduğu ve Rus finansal sistemi için sistematik olarak kritik bir önem taşıdığı aktarıldı.

Bank Otkritie, Sovcombank OJSC ve Novikombank ile 34 iştirakinin de yaptırım listesine eklendiği belirtilen açıklamada, bu finansal kurumların da Rus ekonomisinde önemli bir rol oynadığı vurgulandı.

Sberbank ve Gazprom dahil 13 büyük Rus işletmesine yeni borç ve öz sermaye kısıtlaması

Açıklamada, 25 iştiraki de dahil olmak üzere Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın ABD merkezli bankalarda muhabir hesabı açması engellenerek dolar üzerinden yapılan işlemlere erişiminin kısıtlanacağı ifade edildi.

Sberbank'ın Rus bankacılık sektörünün varlıklarının yaklaşık üçte birine sahip olduğu belirtilen açıklamada, bankanın küresel finansal sistemle yoğun bir şekilde bağlantılı ve Rus finansal sistemi için kritik öneme sahip olduğu kaydedildi.

Açıklamada, 13 büyük Rus işletmesi ve kuruluşuna yeni borç ve öz sermaye kısıtlamalarının da getirildiği belirtilerek, bu kuruluşlar arasında Sberbank, AlfaBank, Credit Bank of Moscow, Gazprombank, Russian Agricultural Bank, Gazprom, Gazprom Neft, Transneft, Rostelecom, RusHydro, Alrosa, Sovcomflot ve Russian Railways'in olduğu bildirildi.

Hazine Bakanlığının açıklamasında, tahmini 1,4 trilyon dolarlık varlıklarıyla Rus ekonomisi için kritik olan şirketler dahil bu kuruluşların, ABD pazarından para kazanamayacağı aktarıldı.

Putin'e yakın 10 kişi yaptırım listesine eklendi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın 10 kişinin de yaptırım listesine eklendiği belirtilen açıklamada, bu isimler arasında Rosneft Üst Yöneticisi Igor Ivanovich Sechin ile Sberbank'ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alexander Aleksandrovich Vedyakhin'in de bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu yaptırım kararıyla bu kişilerin ABD'deki varlıklarının dondurulacağı ve ABD'ye seyahat edemeyecekleri ifade edildi.

ABD'den Rusya'ya destek olan Belarus'a da yaptırım

Öte yandan ABD yönetimi, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesine destek olan Belarus'a yönelik de yaptırım kararı aldı.

Bu kapsamda, 24 kişi ve kuruluş yaptırım listesine eklendi. Yaptırım listesine alınanlar arasında Belarus'un 2 önemli devlet bankası, 9 savunma şirketi ve rejimle bağlantılı 7 yetkili yer aldı.

ABD Ticaret Bakanlığı, Rusya'ya karşı ihracat kısıtlamaları getirdi

ABD Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu kısıtlamaların öncelikle Rusya'nın savunma, havacılık ve denizcilik sektörlerini hedef aldığı kaydedildi.

Kısıtlamaların Rusya'nın önemli teknolojik girdilere erişimini engelleyeceği belirtilen açıklamada, bu kısıtlamaların Rusya'ya ihraç edilmesi planlanan yarı iletkenler, bilgisayarlar, telekomünikasyon ürünleri, bilgi güvenliği ekipmanları, lazerler ve sensörler gibi teknolojilere uygulanacağı aktarıldı.

Açıklamada, kısıtlamaların ABD'de üretilen ürünlerin yanı sıra ABD ekipmanı, yazılımı ve planları kullanılarak yapılan yabancı ürünleri de kapsadığı bildirildi.

Ticaret Bakanlığının açıklamasında, 49 Rus askeri işletmesinin kara listeye alındığı belirtilerek, bunlara ihracatın kısıtlanacağı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, Rusya'nın eylemlerinin Ukrayna'da yaşayanlar için tehlike oluşturduğunu belirtti.

ABD'nin müttefikleri ve ortaklarıyla kararlı ve yakın koordinasyon içinde hareket ettiğini vurgulayan Raimondo, Rusya'nın askeri kabiliyetlerini destekleyen ürünleri, yazılımları ve teknolojileri kısıtlamak için ellerindeki her aracı kullanmaya devam edeceklerini dile getirdi.

ABD'den 2 Rus bankasına Ukrayna yaptırımı

 

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

 

Yaptırımlarının hedefindeki Rus oligarklar kimlerdir?

 

İngiltere'den Rusya'ya ağır yaptırımlar

 

Biden'dan kritik 'yaptırım' açıklaması: Rusya’yı küresel ekonomik sistemden çıkarıyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)