BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'den 3 Suriyeli generale 'Doğu Guta' yaptırımı----

ABD'den 3 Suriyeli generale 'Doğu Guta' yaptırımı

ABD'den 3 Suriyeli generale 'Doğu Guta' yaptırımı
25 Ekim 2022 - 11:49 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2013 yılında Şam’a bağlı Guta mahallesinde kimyasal saldırı düzenlemede rolü olan Beşar Esed rejiminin üç generalini yaptırım listesine aldı.


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, “Esad rejiminin işlediği, bazıları savaş suçu ve insanlığa karşı suça varan vahşetlerinin çok azı, sivillere karşı kimyasal silahların tekrar tekrar kullanılması kadar insanlık dışı ve tiksindiricidir. Ağustos 2013'te Suriye Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Suriye Topçu ve Füze Komutanlığı, Şam'ın bir banliyösü olan Guta'ya ölümcül bir kimyasal olan sinir gazı sarin içeren roketler fırlattı ve çoğu çocuk en az 1.400 kişiyi öldürdü. Bugün, hesap verebilirliği teşvik etmek için ek adımlar atıyoruz” dedi.

Birinci dereceden aile üyelerinin de ABD’ye girişi yasak

Blinken, ilgili yasalar uyarınca bu Doğu Guta saldırılarında rol oynayan Esad rejimine bağlı Tuğgeneral Adnan Aboud Hilve, Tümgeneral Ghassan Ahmed Ghannam ve Tümgeneral Javday Saleebi Mawas'ı yaptırım listesine aldıklarını ve bu kapsamda üç general ile birinci dereceden aile üyelerinin ABD’ye girişine yasak getirildiğini duyurdu.

Kimyasal silah açıklaması

Kimyasal silahların her türlü kullanımını en güçlü şekilde kınadıklarını bildiren Blinken, “ABD, Esad rejimini kimyasal silah programını tamamını kamuoyuna açıklamaya ve elindeki stoku imha etmeye ve uluslararası yükümlülüklerine uygun olarak Kimyasal Silahları Yasaklama Örgütü personeline derhal ve sınırsız erişim izni vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Esed rejimi 2013’te Şam'ın Doğusundaki Guta mahallesinde kimyasal silah kullanmış ve çoğu çocuk 1400 kişi ölmüştü.

Suriye ordusu Doğu Guta'da zafer ilan etti!

Doğu Guta'dan zorunlu tahliyeler

Rusya: Suriye ordusu Guta'da kontrolü sağladı

Doğu Guta'daki kimyasal saldırıya Erdoğan'dan sert tepki

Erdoğan ile Putin Guta'yı görüştü

BMGK Doğu Guta için toplanacak

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)