BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’deki teşvik ödemeleri işe yarayacak mı?----

ABD’deki teşvik ödemeleri işe yarayacak mı?

ABD’deki teşvik ödemeleri işe yarayacak mı?
12 Nisan 2021 - 17:34 www.finansgundem.com

Şubat ayında düşen perakende satış verilerinin ardından ABD’de gözler 2 trilyon dolarlık teşvik paketinin etkilerinin hissedileceği Peşembe günkü veri akışında. Ekonomik toparlanmaya ilişkin en önemli gösterge konusunda beklentilerse oldukça yüksek


FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİRİ

ABD’de Şubat ayında kötü hava koşullarının ülkeyi kasıp kavurmasıyla ve hükümet yardımlarının azalmasıyla perakende harcamaları düştü ve yılın başındaki güçlü ekonomik toparlanmayı sert bir şekilde tersine çevirdi. Perşembe günü yatırımcılar, Mart ayında Amerikan hanelerine ulaşan 2 trilyon dolarlık yeni bir teşvik ödemesi turunun perakende satışları tekrar güçlendirip güçlendirmeyeceğini öğrenecekler.

Analistlerse durumun böyle olacağından eminler. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistler aylık perakende satışlarda yüzde 5,9'luk bir artış beklerken, tüm katılımcılar en az yüzde 3,5'lik bir artış bekliyor. Wall Street bankaları arasında en fazla boğa piyasası görünümüne sahip banka olan Bank of America ise yüzde 11,5'lik bir artış öngörüyor.

Financial Times’ın haberine göre, yatırım danışmanlığı firması Columbia Threadneedle’ın Kıdemli Analisti Mari Shor, "İnsanlar tırnak içerisinde normal olan alışveriş davranışlarına devam etmeye giderek daha fazla uyum sağlamış görünüyor. Gördüğümüz her veri bizi giderek daha fazla boğa piyasası destekçisi yapıyor” ifadelerine yer verdi.

ABD Ticaret Bakanlığı'nın mevsimsel değişimler ve tatillere göre ayarlanmış genel perakende ve gıda satış fiyatlarına ilişkin verileri, fiyatların salgın sırasında yetkililerden gelen yardım ödemeleri ve yükümlülüklerin hafifletilmesi ile birlikte yükseldiğini veya alçaldığını gösteriyor.

Şubat ayında ABD’de kötü hava koşulları ve Amerikan hane halkının teşvik paketi beklentileriyle birlikte perakende satış hacmi yüzde 3 oranında düşüş gösterdi. Söz konusu düşüş, perakende satışların birkaç ay durgun geçmesinin ardından Aralık ayından itibaren yüzde 7,6 oranında revize edildiği Ocak ayındaki güçlü tüketici verileri öncesiyle benzerlik gösteriyor.

Finansgundem.com’un derlediği verilere göre ABD perakende satış verileri ülkedeki toplam harcamaların yaklaşık üçte ikisini gösteriyor. Bu nedenle perakende harcamalar ekonomik toparlanma açısından da büyük bir önem teşkil ediyor.

Küresel borsalardaki boğa piyasasının ömrü ne kadar?

 

Banka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor

 

Elit zenginler kulübünde iki yeni isim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)