BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’deki skandal kararlara Trump neden sessiz?----

ABD’deki skandal kararlara Trump neden sessiz?

ABD’deki skandal kararlara Trump neden sessiz?
30 Ekim 2019 - 15:23 www.finansgundem.com

Son dönemde sık sık Türkiye ile ilgili tweet'ler atan ABD Başkanı Donald Trump, dün gece Temsilciler Meclisi'nden geçen Türkiye karşıtı iki tasarı sonrasında resmen suspus oldu.

Ankara-Washington hattında dün gece tansiyon yükseldi… Bunun sebebi ise Temsilciler Meclisi’nden peş peşe Türkiye karşıtı iki tasarının geçmesi. Bunlardan ilki 1915 olaylarını “Ermeni soykırımı” olarak nitelendiren tasarıydı. Bunun ardından ise TSK’nın sınır güvenliğini sağlamak ve terör örgütleri PKK/PYD/YPG ve IŞİD’e karşı başlattığı Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla Türkiye’ye yaptırımlar öngören tasarı kabul edildi.

Büyük çoğunlukla geçen tasarılar sonrasında Ankara-Washington hattında tansiyon yükselirken arka arkaya açıklamalar geldi. ABD Temsilciler Meclisi’nde 11’e karşı 405 oyla kabul edilen “soykırım” tasarısına çekimser kalan isimlerden biri Kongre’ye giren ilk Müslüman temsilci olan İlhan Omar bu duruma tepki gösterdi.

ABD’de bu karara gösterilen tepkinin ardından Ankara’dan da çok sert tepki geldi. Bugün ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Satterfield, Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Her ne kadar taraflardan arka arkaya açıklamalar gelse de gözler ABD Başkanı Donald Trump’ın tweet’lerini aradı. Gerekli gereksiz birçok konuda hem halkını hem de dünya kamuoyunu meşgul eden ABD Başkanı Donald Trump, müttefik bir ülkeye karşı alınan kararlar sonrasında konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

Sadece birkaç gün önce terörist Mazlum Kobani’yi destekleyen mesajlar atan ve “Türkiye’nin ekonomisini bitiririz” gibi ifadeler kullanarak adeta Ankara’yı kışkırtan Trump’ın bu konuda sessizliğini bozarak sadece Amerikan iç siyasetiyle ilgili mesajlar paylaşması dikkat çekti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)