BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'deki salgında can kaybı yaşandı----

ABD'deki salgında can kaybı yaşandı

ABD'deki salgında can kaybı yaşandı
26 Temmuz 2017 - 22:31 www.finansgundem.com

ABD genelinde 12 eyalette görülen salmonella salgını nedeniyle New York kentinde bir kişi hayatını kaybetti

Sağlık yetkilileri, New York eyaletinde 13 salmonella vakasına  rastlandığı, eyaletin en büyük kenti New York'ta bir kişinin salgın yüzünden  yaşamını yitirdiği duyuruldu.

ABD genelinde ise 12 eyalette 46 kişinin salmonella salgınından  etkilendiği açıklandı.

New Jersey eyaletinde 12 salmonella vakasının rapor edildiği ülkede,  Virginia'da 6, Maryland'te 5, Pensilvanya'da 4 vakaya rastlandı.

Iowa, Kentucky, Louisiana, Massachusetts, Minnesota, Texas ve Utah  eyaletlerinde de birer kişide salmonella bakterisi görüldü.

Salgınla ilgili açıklama yapan ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA),  salmonella bakterisinin Teksas merkezli Grande Produce firmasının 7 Temmuz-18  Temmuz tarihleri ??arasında ülke çapında dağıttığı Caribena marka Maradol  papayalarında görüldüğünü belirterek, halktan bu markanın ürünlerinden uzak  durmalarını istedi.

Açıklamasında, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (CDC)  eyaletlerdeki sağlık yetkilileriyle bu konuda birlikte çalışma yürüttüklerini  bildiren FDA, salgının görüldüğü papayaların Meksika'dan ithal edildiğini  belirtti.

Salmonella bakterisi bulunan kişilerde ishal, kusma, mide ağrısı ve  ateş görülüyor. Salgının özellikle çocuklarda, yaşlılarda ve bağışıklık sistemi  zayıf insanlarda çok daha ciddi rahatsızlıklara neden olabileceği belirtiliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)