BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'deki Kongre baskını: Pelosi'nin bilgisayarı Ruslar'da mı?----

ABD'deki Kongre baskını: Pelosi'nin bilgisayarı Ruslar'da mı?

ABD'deki Kongre baskını: Pelosi'nin bilgisayarı Ruslar'da mı?
19 Ocak 2021 - 10:58 www.finansgundem.com

ABD Kongresi'nin Donald Trump yanlıları tarafından işgal edilmesine ilişkin soruşturmayı yürüten FBI'nin Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisinden çalındığı belirtilen diz üstü bilgisayarın Ruslara satılmış olabileceği araştırılıyor.

ABD'de kriz derinleşirken, 6 Ocak günü Kongre binasında meydana gelen baskının etkileri sürüyor. ABD Kongresi'nin Donald Trump yanlıları tarafından işgal edilmesine ilişkin soruşturmayı yürüten FBI yetkililerinin, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin ofisinden çalındığı belirtilen diz üstü bilgisayarın Rus istihbaratına satılmaya çalışıldığı iddialarını incelediği belirtildi.

Federal Soruşturma Dairesi (FBI) görevlisi, iddianın soruşturulduğunu, Pazar günü, Pennsylvanialı Riley June Williams adlı kadın aleyhinde açılan dava kapsamında verilen yazılı ifadede açıkladı.

Williams, 6 Ocak günü Kongre binasına yasadışı şekilde girmek ve içeridekileri Nancy Pelosi'nin ofisine yönlendirmekle suçlanıyor. Kongre binasındaki ofislerden elektronik cihazların çalınması, yetkililerin bir süredir kaygıyla gündeme getirdiği bir konu olarak biliniyor.

ABD Savcı Vekili Michael Sherwin, olayın ardından yaptığı açıklamada, elektronik cihazların çalınmasının ulusal güvenlik unsurlarını tehlikeye atmış olabileceğini söylemişti.

"RUS İSTİHBARATINA SATMAYA ÇALIŞTI"

Mahkemeye iletilen yazılı ifadede, ihbarın, FBI'ın Williams'ın eski erkek arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişiden geldiği belirtildi. Söz konusu kişi, Williams'ın diz üstü bilgisayarı ya da hafıza diskini Rusya'daki bir arkadaşına satmayı amaçladığını ve bu kişinin de daha sonra cihazı Rusya'nın yabancı istihbarat servisi olan SVR'ye satmayı planladığını iddia etti.

İhbarda bulunan kişiye göre cihazın Rusya'ya iletilmesi planı, bilinmeyen sebeplerden dolayı hayat geçirilemediği dile getirildi.

FBI'DAN AÇIKLAMA

FBI'dan yapılan açıklamada, Williams'ın Pennsylvania'da annesiyle birlikte yaşadığı belirtilen adreste artık bulunmadığı, telefon numarasının artık geçerli olmadığı ve sosyal medya hesaplarını da kapattığı belirtildi.

PELOSİ'NİN BİLGİSAYARINI ÇALAN KONGRE BİNASI SALDIRGANI YAKALANDI

ABD Kongresi'nde gerçekleştirilen baskına katılmakla ve Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin dizüstü bilgisayarını çalıp Rus istihbaratına satmaya çalışmakla suçlanan Riley June Williams adlı kadının yakalandığı belirtildi.

ABD'de 6 Ocak günü Kongre binasında meydana gelen baskının yankıları sürerken baskın sırasında gerçekleşen Pelosi'nin bilgisayarının çalınması olayıyla ilgili soruşturma derinleştiriliyor.

ABD Kongresi'nin Donald Trump yanlıları tarafından işgal edilmesine ilişkin soruşturmayı yürüten Federal Soruşturma Bürosu (FBI) yetkilileri, Pelosi'nin ofisinden çalındığı belirtilen dizüstü bilgisayarın Rus istihbaratına satılmaya çalışıldığı iddialarını inceliyor.

Yürütülen soruşturma ve Riley June Williams hakkında açılan dava kapsamında yazılı ifade veren bir FBI görevlisi, Williams'ın olaya dahline ilişkin ihbarın eski erkek arkadaşı olduğunu söyleyen bir kişiden geldiğini belirtti.

Belgede ihbarda bulunan kişinin, Williams'ın bilgisayarı ya da bilgisayarın sabit diskini Rusya'daki bir arkadaşına satmayı amaçladığını ve bu kişinin de daha sonra cihazı Rus dış istihbaratı SVR'ye satmayı planladığını iddia ettiği görüldü. Ancak dizüstü bilgisayarı Rus istihbaratına satma planı belirtilmeyen bir sebeple gerçekleşmedi.

Williams hakkında Kongre binasına yasadışı şekilde girmek ve içeridekileri Pelosi’nin ofisine yönlendirmekle ilgili suçlamalar da bulunuyor.

'Williams'ın Pelosi'nin bilgisayarını çaldığı görüntüler mevcut'

Washington Post gazetesinin FBI'ya dayandırdığı haberine göre ABD'deki federal makamlar Williams'ı yakaladı.

Haberde Williams'ın arkadaşlarında Pelosi'nin bilgisayarının çalındığı ana ait görüntülerin bulunduğu da kaydedildi.

22 yaşındaki Williams'ın bilgisayarı ne yaptığı soruşturulmaya devam ediliyor. ABD Savcı Vekili Michael Sherwin, olayın ardından yaptığı açıklamada elektronik cihazların çalınmasının ulusal güvenlik unsurlarını tehlikeye atmış olabileceğini söylemişti.

Biden'dan Kongre işgali açıklaması: Bu kalkışmadır

 

Kanlı Kongre baskınında 15 kişi suçlu bulundu

 

FBI: Kongre olayları kapsamında 160 dava açıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)