BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'deki cezaevlerinde korona virüs endişesi artıyor----

ABD'deki cezaevlerinde korona virüs endişesi artıyor

ABD'deki cezaevlerinde korona virüs endişesi artıyor
05 Temmuz 2020 - 16:43 www.finansgundem.com

ABD'deki cezaevlerinde son bir haftada en az 230 mahkum ile 130 personelin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi

ABD'de yeni tip Korona virüs (Kovid-19) vakaları ve buna bağlı ölümler hızla artarken, ülke genelindeki cezaevlerinin de salgından yoğun şekilde etkilendiği belirtildi.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, özellikle Kovid-19 vakalarında ABD'nin ana üssü haline gelen New York'taki cezaevlerinde mahkum ve gardiyanlar arasında pozitif vakalar hızla yayılmaya başladı.

Cezaevlerinde eldiven, maske ve dezenfektan gibi yeterli temizlik ekipmanlarının olmadığı  belirtildi.

Bununla birlikte cezaevlerindeki aşırı kalabalığın da virüsün yayılmasına ortam hazırladığı vurgulanan haberlerde, ülke genelindeki cezaevlerinde 22 Mart'tan bu yana 230 mahkum ve 130'dan fazla personelin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı bildirildi.

Öte yandan sadece New York'taki cezaevlerinde 130'u mahkum ve 100'ü de gardiyan olmak üzere en az 230 kişinin Kovid-19  taşıdığı belirlenirken, New York Ceza İnfaz Kurumu ise salgının engellenmesi adına gerekli tüm tedbirleri almaya çalıştıklarını açıkladı.

Ayrıca salgına karşı alınan tedbirler kapsamında, 50 yaş üstü ve hafif suçlardan tutuklu mahkumların serbest bırakılmasının da gündemde olduğu kaydedilirken, New York Ceza İnfaz Kurumunun geçen hafta benzer kriterleri taşıyan 450 mahkumu serbest bıraktığı bildirildi.

Dünya genelinde hapishane ve mahkum sayısında ilk sırada yer alan ABD'de cezaevlerindeki yetersiz şartlar kamuoyunda uzun zamandır tartışmalara konu oluyor.

ABD'nin Virginia eyaletinde Kovid-19 nedeniyle "evde kalın" talimatı

Virginia eyaletinde ise halka "evde kalın" talimatı verildi. 

Virginia Valisi Ralph Northam, düzenlediği basın toplantısında, eyalet genelinde "evde kalın" talimatı verdiklerini belirterek, "Zaruri ihtiyaçları karşılamak için alışveriş, işe ya da doktora gitme, evinin yakınında spor yapma gibi bir nedeni olmayan herkes evinde kalmalı." ifadesini kullandı. 

Eyaletteki kumsalların hafta sonu aşırı derecede dolu olduğunu gördüklerini ve bu kararı aldıklarını dile getiren Northam, sahil ve plajların da balık tutma ya da spor yapma dışındaki etkinliklere kapalı olacağını kaydetti. 

Öte yandan gün içerisinde Maryland Valisi Larry Hogan da başkent Washington DC ve çevresinin Kovid-19 salgınının yeni merkezi olabileceği uyarısında bulunarak, "evde kalın" talimatı vermişti. 

Maryland ve Virginia'nın ortasında yer alan Washington DC'de geçen hafta zaruri olmayan tüm iş yerleri kapatılmıştı. Washington DC'nin de kısa sürede "evde kal" talimatı vermesi bekleniyor. 

"DMV area" olarak nitelendirilen bölgede, Maryland'da 1414, Washington DC'de 405 ve Virginia'da 1021 olmak üzere toplam 2 bin 840 vaka bulunuyor. Bölgede virüs nedeniyle yaşamını kaybedenlerin sayısı 51'e çıktı.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de Kovid-19 vaka sayısı 143 bin 55'e, ölü sayısı ise 2 bin 513'e ulaştı.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)