BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de yetişkinlere bin çocuklara 500 dolar ----

ABD'de yetişkinlere bin çocuklara 500 dolar

ABD'de yetişkinlere bin çocuklara 500 dolar
23 Mart 2020 - 07:28 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, salgınla mücadele için hazırlanan ekonomik paketin kapsamında nakit yardımın da bulunduğunu açıkladı. Mnuchin, “Anne baba ve iki çocuktan oluşan dört kişilik bir aile 3 bin dolar alacak” dedi


ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için hazırlanan ekonomik teşvik paketi kapsamında ABD Merkez Bankası (Fed) ile ekonomiyi desteklemeye yönelik 4 trilyon dolara yakın likidite sağlanacağını bildirdi.

Fox Business’e konuşan Mnuchin, yetişkinlere 1000, çocuklara da 500 dolarlık nakit destek sağlayacaklarını belirterek, “Anne baba ve iki çocuktan oluşan dört kişilik bir aile 3 bin dolar alacak” dedi.

Mnuchin, “Kongre bunu kabul ettikten 3 hafta sonra bu ödemeleri yapacağız, 6 hafta sonra bir kez daha yapacağız. Eğer ulusal olağanüstü hal devam ederse 3 bin dolar daha vereceğiz” diye açıkladı.

Beyaz Saray, ilgili yasa tasarının en geç Pazartesi günü kabul edilmesi çağrısında bulundu.

Mnuchin, Kovid-19 salgını nedeniyle işten çıkarılanlar için geliştirilmiş işsizlik sigortasının da teşvik paketinin bir başka bileşeni olduğunu dile getirdi.

Ayrıca işletmelere, çalışanlarını işten çıkarmamaları için 300 milyar dolarlık destek sağlanacak. Havayolu şirketleri dahil krizden etkilenen sektörlere de 200 milyar dolarlık kredi desteği verilecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)