BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de yerlilere gönderilecek korona virüs testleri halka ulaşamayabilir----

ABD'de yerlilere gönderilecek korona virüs testleri halka ulaşamayabilir

ABD'de yerlilere gönderilecek korona virüs testleri halka ulaşamayabilir
29 Ocak 2022 - 14:42 www.finansgundem.com

ABD'de kırsal kesimlerde yaşayan yerlilere gönderilecek ücretsiz korona virüs testlerinin halka ulaşamayabileceği belirtiliyor.

Voanews'in haberine göre, New Mexico gibi kırsalda yaşayanlara da gönderileceği duyurulan korona virüs test kitlerinin, bölge halkının posta kutularının bulunmadığı ve evlerinin numaralandırılmadığı gerekçesiyle bölge sakinlerine ulaşması mümkün gözükmüyor.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) verilerine göre, New Mexico'nun Vanderwagen gibi bazı bölgeleri ülkenin en geri kalmış yerleşim yerleri arasında bulunurken bölgede bazı postaneler de kapalı durumda.

CDC, 19 Ocak'ta hane başına 4 ücretsiz test talep edilebilen "COVIDTests.gov" internet sitesini uygulamaya koyarken; elektrik, internet ve su hizmetinin dahi bulunmadığı bölgelerde halkın test talebini yapamayabileceği kaydediliyor.

Uzmanlar, bölge halkına testlerin dağıtılmasında karışıklık yaşanacağı ve bölgeye ulaştırılacak testlerin ise adil şekilde dağıtılamayacağı uyarısında bulunuyor.

ABD'de bulunan yerlilerden Navajo Milleti Başkanı Jonathan Nez, Başkan Joe Biden yönetiminin çalışmaların memnuniyet duyduklarını ancak yerlilerin sorunlarının çözülmesi için daha fazla desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti.

Navajo'da şimdiye kadar 48 binden fazla korona virüs vakası görülürken salgına bağlı 1612 can kaybı kaydedildi. Biden, Aralık 2021'de korona virüs ile mücadele kapsamında ABD'lilere 500 milyon adet evde yapılabilen test kiti dağıtılacağını açıklamıştı.

mRNA teknolojisini kullanan HIV aşısı testleri başladı

Prof. Dr. Yılmaz: Testi negatif bile çıksa hasta çocuklar...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)