BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de üretici fiyatlarında rekor artış----

ABD’de üretici fiyatlarında rekor artış

ABD’de üretici fiyatlarında rekor artış
22 Şubat 2022 - 18:53 www.finansgundem.com

ABD’de özel sektör faaliyetleri şubat ayında Omicron dalgasının olumsuz etkilerinden tekrar yükselişe geçse de, üretici fiyatları satın alma yöneticileri endeksi (PMI) veri tarihinin en yüksek artışını kaydetti.

IHS Markit tarafından açıklanan öncü ABD İmalat PMI ocaktaki 55,5 düzeyinden 57,5’e; öncü Hizmetler PMI 51,2’den 56,7’ye yükseldi. Ocak ayında Omicron vakalarındaki artışa paralel 18 ayın en düşük düzeyi olan 51,1 düzeyine gerileyen Bileşik PMI verisi ise öncü şubat verisine göre 56’ya çıktı. IHS Markit raporuna göre şirketler talepte güçlü bir momentum kazanıldığını belirtiyor. Hizmet sektörü şirketleri faaliyet büyümesinin lokomotifi olurken, üretici şirketler de tedarik darboğazlarındaki gevşeme ile güçlü bir üretim büyümesi kaydetti. Ancak ürün ve hizmet fiyatlarında anket tarihinin rekor artışı görüldüğü aktarılıyor.

IHS Başekonomisti Chris Williamson konuya ilişkin değerlendirmesinde şirketlerin hem hammadde hem de işgücü darboğazlarında iyileşmeler olduğunu aktardığını belirterek şu değerlendirmeyi yapıyor: “Güçlü bir büyümeye dönülmesi fiyat baskılarını tekrar rekora taşıdı. Bu durum ABD Merkez Bankası’nın Federal Açık Piyasa Komitesi’nin daha agresif bir sıkılaşmaya gideceği beklentilerini güçlendirecektir.”

Piyasalarda gün sonu 22/02/2022

 

Fon yöneticileri nakde geçiyor

 

ABD borsaları düşüşle açıldı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)