BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Türk çeliğine yönelik vergiler anayasaya aykırı bulundu----

ABD'de Türk çeliğine yönelik vergiler anayasaya aykırı bulundu

ABD'de Türk çeliğine yönelik vergiler anayasaya aykırı bulundu
14 Temmuz 2020 - 21:39 www.finansgundem.com

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Trump'ın Türkiye'den çelik ithalatına yönelik ek vergi uygulamasının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın Türk çeliğine yönelik ulusal güvenlik tarifelerini ikiye katlama kararının yasadışı olduğunu, çünkü usul bakımından eksik olduğunu ve ithalatçıları eşit koruma anayasal garantisini ihlal ettiğini açıkladı.

Trump, Mart 2018'de, 1962 tarihli Ticaretin Genişletilmesi Yasası'nın 232. Bölümü uyarınca yetkisini kullanarak dünyanın dört bir yanından çelik ithalatına % 25 tarifeler getirdi. Trump, çelik ithalatının ABD çelik endüstrisini üretim gereksinmelerini yeterince karşılayamayacağı bir noktaya kadar zayıflatmakla tehdit ettiğini savunmuş ve Ağustos ayında Türkiye'den çelik ithalatında vergileri % 50'ye kadar ikiye katladığını açıklamıştı.

Mahkemenin usul yönünden uygun bulmadığı uygulamada, ticaret sekreterinin, ithalatın ulusal güvenlik etkileri hakkında araştırma yapması ve başkana bir rapor hazırlamasının ardından başkanın bu raporu aldıktan sonraki 90 gün içinde kısıtlamalar koyup koymayacağına, ondan sonraki 15 gün içinde uygulayıp uygulamaya koymayacağına karar vermesi ve gerekçelerini kongreye bildirmesi gerekiyor.

Erdoğan ve Trump'tan önemli görüşme

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)