BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'de tüketici kredileri yüzde 6.7 arttı----

ABD'de tüketici kredileri yüzde 6.7 arttı

ABD'de tüketici kredileri yüzde 6.7 arttı
08 Mayıs 2014 - 00:43 www.finansgundem.com

Tüketici kredileri martta yıllık yüzde 6.7 oranında artarken tüketicilerin kredi kartı borçlarını azaltıp sabit taksitli kredi kullandıkları görüldü

ABD’de tüketici kredileri mart ayında yıllık yüzde 6,7 oranında artış gösterdi.  

ABD Merkez Bankası’nın (FED) açıkladığı verilere göre mart ayında ülkede kullanılan tüketici kredilerinde yıllık yüzde 6,7 oranında artış oldu. Kredi kartı benzeri döner krediler (revolving) yıllık yüzde 1,6 artarken, sabit taksitli kredilerdeki artış yüzde 8,7 düzeyine ulaştı. Toplam tüketici kredisi stoğu da bir önceki aya kıyasla 17,5 milyar dolar yükselerek 3 trilyon 141 milyar dolar düzeyine çıktı. Böylelikle toplam tüketici kredilerindeki yıllık artış 210,4 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Öte yandan, yılın ilk çeyreği itibarıyla tüketici kredilerinde yıllık yüzde 5,7 artış görüldü. Döner krediler ilk çeyrekte yüzde 0,4 azalırken sabit taksitli kredilerdeki yükseliş yüzde 8,0 düzeyinde gerçekleşti.

Toplam tüketici kredilerinde öğrenci kredileri stoğu mart ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre 87,4 milyar dolar artarak 1 trilyon 225 milyar dolara, motorlu taşıtlar kredileri de 69,7 milyar dolar yükselerek 875 milyar dolar düzeyine ulaştı.

Uzmanlar, ABD’de iş gücü piyasasında, konut değerlerinde ve hisse senedi portföylerinde son zamanlarda sınırlı da olsa gözlemlenen artışların daha sağlıklı bilançoların oluşmasına yol açarak tüketici güveninin artmasına yol açtığını belirtiyor.

Öte yandan, öğrenci kredilerindeki yüksek oranlı artışın hayata yeni atılan gençlerin sırtında yarattığı borç yüküne dikkati çeken uzmanlar, genç çalışanların konut ve otomobil edinme gibi önemli ekonomik kararları daha zor aldığını belirterek bu durumun ekonomide yeni bir durgunluk yaratma ihtimaline dikkati çekiyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)