BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tüketici güveni düştü----

ABD'de tüketici güveni düştü

ABD'de tüketici güveni düştü
25 Ocak 2022 - 20:21 www.finansgundem.com

ABD'de Conference Board Tüketici Güven Endeksi, ocakta aylık bazda 1,4 puan azalışla 113,8 seviyesine geriledi.

Conference Board, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen tüketici güven endeksine ilişkin ocak ayı verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güven endeksi, ocakta geçen aya kıyasla 1,4 puan azalarak 113,8'e indi. Bu dönemde beklenenden az düşüş gösteren tüketici güveninin, 111,8 değerini alması öngörülüyordu. Tüketici güveni, geçen yıl aralıkta 115,2 değerini almıştı.

Amerikalı tüketicilerin mevcut iş ve iş gücü piyasası koşullarına ilişkin değerlendirmelerini yansıtan mevcut durum endeksi, ocakta 3,4 puan artışla 148,2 seviyesine çıktı.

Beklentiler endeksi 4,6 azaldı

Geleceğe yönelik kısa dönemli değerlendirmeleri yansıtan beklentiler endeksi ise aynı dönemde 4,6 azalarak 90,8 değerine düştü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Conference Board'un Ekonomik Göstergeler Kıdemli Direktörü Lynn Franco, tüketici güveninin ocak ayında ılımlı bir seviyeye geldiğini ifade etti.

Mevcut durum endeksinin iyileşerek ekonominin yeni yıla sağlam bir zeminde girdiğini gösterdiğini belirten Franco, ancak kısa vadeli büyüme öngörülerine ilişkin beklentilerin zayıflayarak 2022'nin ilk çeyreğinde büyümede olası bir yavaşlamaya işaret ettiğini kaydetti.

Franco, enflasyonla ilgili endişelerin art arda ikinci ayda azalış göstermesine rağmen yüksek kalmaya devam ettiğini belirterek, Kovid-19 salgınıyla ilgili kaygıların da Omicron varyantıyla arttığını aktardı.

ABD, Rusya'nın doğalgazı kesme ihtimalini değerlendiriyor

 

ABD'de konut fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

Morgan Stanley: ABD borsalarında yatırımcılar ateşle oynuyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağımsız 05 Temmuz 2022 13:39

    Türkiye de millet kültürü katledildi ve artık bir toplum devletinde yaşıyoruz ! Bu topluluklardan hangisi gücü ele geçirirse devleti kemirir !!! Bu sebeple devletin malı deniz olarak görülür ! ! !

  • xyz26 Ocak 2022 00:17

    Yolsuzlukta üst sıralara tırmanıyormuşuz. 96. olmuşuz. Bence yolsuzluklarıda içimizdeki dış güçlerin adamları yapıyordur.:-)

  • VS25 Ocak 2022 21:53

    Yoksuzlukmu beleş kazanma hırsı tek geçerim