BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tüketici güveni beklenenden fazla arttı----

ABD'de tüketici güveni beklenenden fazla arttı

ABD'de tüketici güveni beklenenden fazla arttı
12 Ağustos 2022 - 17:25 www.finansgundem.com

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ağustosta aylık 3,6 puan artışla 55,1'e çıkarak beklentilerin üzerinde artış gösterdi.

Michigan Üniversitesi, Amerikalı tüketicilerin eğilimleri doğrultusunda hazırladığı ağustos ayına ilişkin tüketici güven endeksi öncü verilerini açıkladı.

Buna göre, tüketici güveni ağustosta geçen aya kıyasla 3,6 puan artarak 55,1'e yükseldi.

Piyasa beklentilerinin üzerinde yükseliş gösteren tüketici güven endeksinin, bu dönemde 52,5 değerini alması öngörülüyordu. Tüketici güven endeksi, temmuzda 51,5 seviyesinde gerçekleşmişti.

Amerikalıların şu anki finansal koşullara yönelik değerlendirmesini ölçen mevcut ekonomik koşullar endeksi, ağustosta aylık 2,6 puan azalarak 55,5'e geriledi.

Tüketicilerin uzun vadeli öngörülerini yansıtan tüketici beklentileri endeksi ise aynı dönemde 7,6 puan artışla 54,9'a yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tüketici Anketleri Direktörü Joanne Hsu, beklentiler endeksinin tüm bileşenlerinin özellikle enflasyondan en çok etkilenen düşük ve orta gelirli tüketiciler arasında iyileşme gösterdiğini belirtti.

Enerji fiyatlarındaki düşüşün devam etmesiyle birlikte kısa vadeli enflasyon beklentisinin yüzde 5'e gerilediğini belirten Hsu, bu oranın şubattan bu yana en düşük seviye olduğunu ancak bir yıl öncesindeki seviyenin üzerinde seyretmeye devam ettiğini aktardı.

ABD ekonomisi dünyaya ne anlatıyor?

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları iki haftadır artıyor

 

ABD'de üretici fiyatlarında düşüş

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)