BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tüketici güveni 3 ayın dibinde----

ABD'de tüketici güveni 3 ayın dibinde

ABD'de tüketici güveni 3 ayın dibinde
25 Ekim 2022 - 19:24 www.finansgundem.com

ABD'de Ekim ayı için tüketici güveni resesyon endişeleri ve yaygın enflasyonun tüketiciler üzerinde baskı yaratmasıyla beklentilerin üzerinde düşerek üç ayın en düşük seviyesine geriledi

ABD Tüketici Güveni üç ayın en düşük seviyesine geriledi.

Conference Board Endeksi verilerine göre, tüketici güveni Eylül ayındaki 107,8'den 102,5'e düştü. Bloomberg ekonomistlerinin anketindeki medyan tahmin, 105,9'a düşmesini öngörüyordu.

Tüketicilerin altı aylık görünümünü yansıtan bir beklenti ölçüsü 78,1'e düşerken, grubun mevcut koşullar göstergesi 138,9'a inerek Nisan 2021'den bu yana en düşük seviyesini görmüş oldu.

Güvendeki gerileme, ekonomi genelinde fiyatların ne kadar yüksek olduğunun ve Fed'in agresif faiz artırımlarının ABD'yi resesyona sürükleyeceğine dair artan endişelerin tüketiciler üzerinde baskı oluşturduğunun göstergesi olarak yorumlandı.

The Conference Board Ekonomik Göstergeler Kıdemli Direktörü Lynn Franco, "Temmuz ayından bu yana azalan enflasyonla ilgili endişeler, hem gaz hem de gıda fiyatlarının ana itici güç olmasıyla yeniden artışa geçti" dedi.

İleriye bakıldığında enflasyonist baskılar tüketici güveni ve harcamaları üzerinde güçlü engeller oluşturmaya devam edeceğini belirten Franco, "Bu da perakendeciler için zorlu bir tatil sezonu yaşanmasına neden olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Tatil planları azaldı

Güvendeki gerilemeye rağmen, otomobil, ev, çamaşır makinesi ve televizyon gibi büyük ev aletleri için satın alma planları artarken tatil yapma niyeti olanların sayısı azaldı.

Önümüzdeki 12 ayda görülen medyan enflasyon oranı, Ekim ayında yükselirken bu Haziran ayından bu yana yaşanan ilk artış oldu. Fed'in enflasyon hedefi için kullandığı kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi ve gerçek tüketici harcamalarına ilişkin Eylül verileri Cuma günü açıklanacak.

Boş iş pozisyonlarının yeterince olduğunu söyleyen tüketicilerin payı, Nisan 2021'den bu yana en düşük seviye olan yüzde 45,2'ye düştü. İş bulmanın zor olduğunu söyleyenler ise, geçen Eylül'den bu yana en yüksek orana yükselse de, tarihsel bazda bakıldığında gerilediği gözlendi.

ABD’nin Çin mallarına bağımlılığı artıyor

 

ABD'de konut fiyatlarında 13 yılın en hızlı düşüşü

 

ABD'de perakende satışlar arttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)