BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaABD'de toptan eşya satışları artış gösterdi----

ABD'de toptan eşya satışları artış gösterdi

ABD'de toptan eşya satışları artış gösterdi
09 Aralık 2014 - 18:28 www.finansgundem.com

ABD’de toptan eşya satış ve stokları ekimde beklentilerin üzerine çıkarak sırasıyla yüzde 0.2 ve yüzde 0.4 arttı.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre, toptan eşya satışları ekimde yüzde 0,1 düşüş beklentisinin aksine yüzde 0,2 yükselerek, 454,6 milyar dolara ulaştı. Satışlardaki artışta dayanıklı tüketim malları ve elektronik ürünlerine yönelik talebin yükselmesi etkili oldu. Petrol ürünlerine ilişkin satış tutarının gerileyen fiyatlarla yüzde 5,8 düşmesi ise dikkati çekti. 

Veriler, ayrıca toptan eşya stoklarının ekimde aylık yüzde 0,4 artışla 542 milyar dolara çıktığını ortaya koydu. Bu sonuçla geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 6,8 yükselen toptan eşya stoklarına yönelik ekim beklentisi yüzde 0,2 artış yönündeydi. 

Ekim ayında beklentilerin üzerinde açıklanan toptan eşya stoklarında, ısınma ve diğer tesisat ürünleri stoklarındaki yüzde 1,6'lık artış etkili oldu. Dayanıklı tüketim malları stokları önceki aya kıyasla değişmezken, dayanıksız tüketim malları stoklarında yüzde 1,2 artış gözlendi. Buna karşın, bilgisayar ve bilgisayar ürünleri stoklarında yüzde 3,6'lık düşüş kaydedildi.

Bu arada, eylül ayı toptan eşya satışlarındaki artış yüzde 0,2'den yüzde 0,1'e çekilirken, stoklardaki artış ise yüzde 0,3'ten yüzde 0,4'e revize edildi.

Toptan eşya stokları Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) hesabının önemli bir kalemini oluşturuyor. Ekonomistler, beklentilerin üzerinde gerçekleşen toptan eşya stoklarının, dördüncü çeyrek büyüme verisini olumlu etkileyeceğini vurguluyor.

Öte yandan güne düşüşle başlayan New York borsaları, verilerin açıklanmasının ardından değer kaybetmeye devam ediyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)