BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de teşvik paketi için kritik geri sayım----

ABD’de teşvik paketi için kritik geri sayım

ABD’de teşvik paketi için kritik geri sayım
13 Ağustos 2020 - 14:19 www.finansgundem.com

Temmuz sonunda süresi dolan işsizlik yardımlarıyla birlikte ABD ekonomisi büyük bir telaşla ikinci teşvik paketini bekliyor. Paket Cuma günü geçmezse GSYiH için çok önemli olan yardımlar gelecek aya sarkabilir

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde korona virüs teşviklerinin çıkmaza girmesi ekonomi için büyük bir risk oluşturuyor. Sendika temsilcilerinin yaptıkları açıklamalara göre ABD ekonomisi ağustos ayındaki çalışan ödemelerine hazırlanmış durumda. Fakat teşvik paketinin gecikmesi halinde, önceki paketin süresinin de dolmasıyla, ABD ekonomisi için zorlu günler yaklaşıyor olabilir.

Professional Managers Association sendika temsilcisi Chad Hooper ABD Gelir İdaresi Kurumu’nun (IRS) teşvik ödemelerinde nisan ayına göre ağustos ayında daha hazırlıklı olduğunu belirtiyor. Temsilcisi olduğu sendika içerisinde IRS üyelerini de bulunduran Hooper daha fazla hükümet desteğinin bu ay içerisinde yerine ulaşması için Cuma gününe kadar anlaşmaya varılması gerektiğini belirtiyor.

Bu büyüklükteki bir ödemenin yönetilmesi için gerekli altyapının hazırlandığının söyleyen sendika temsilcisi zamanlamanın altını çiziyor. ABD’nin 600 dolarlık federal işsizlik yardımının temmuz sonunda süresinin dolmasına rağmen milyonlarca Amerikalı halen işsiz. Gayrisafi yurtiçi hasılası tüketime dayalı olan ABD’de harcama yapamayan milyonlarca kişi ise büyüme rakamları için direkt bir etki oluşturabilir.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin pazartesi günü CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Adil bir anlaşma yapabilirsek bunu bu hafta içerisinde tamamlamaya niyetliyiz” demişti. Fakat iki haftadan fazla süredir devam eden görüşmeler kitlenmiş gibi gözüküyor.

Cumhuriyetçiler ve Demokratlar ABD vatandaşlarına 1.200 dolarlık yardım ödenmesinde anlaşmış olsa da teşvik planının içeriğine ilişkin özellikle işsizlik yardımları konusunda henüz bir anlaşmaya varılamadı.

ABD Kongresi'nin bazı üyeleri Türkiye’ye silah satışına engel oluyor

 

Trump'tan bordro vergisini kaldırma sözü

 

Trump ile Kim'in mektupları kitap oldu

 

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)