BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı----

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı

ABD'de tarım dışı istihdam beklentilerin altında kaldı
07 Ocak 2022 - 16:34 www.finansgundem.com

ABD'de Aralık ayında tarım dışı istihdam beklentilerin çok altında kaldı.

ABD Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, geçen ay tarım dışı istihdam 199 bin olarak açıklandı. Ekonomistlerin beklentisi istihdamın 422 bin artacağı yönündeydi.

Kasım ayı tarım dışı istihdam verisi 210 bin seviyesinden 249 bin seviyesine revize edildi.

Aynı ayda işsizlik oranı yüzde 3.9'A geriledi. Piyasa beklentisi işsizlik oranının yüzde 4,2'den yüzde 4,1'e ineceği yönündeydi.

Geniş tanımlı işsizlik oranı ise yüzde 7,7'den yüzde 7,3'e indi.

ABD Merkez Bankası(Fed), son projeksiyon raporunda işsizlik oranı beklentisini önümüzdeki 3 yıl için yüzde 3,5 olarak açıkladı.

Özel sektörün istihdamı 211 bin ile piyasa beklentisi olan 365 binin altında kaldı. İmalat sektöründe istihdam 26 bin artarken, kamuda istihdam 12 bin azaldı.

Saatlik kazançlar aylık yüzde 0,6, yıllık yüzde 4,7 artış gösterdi. Analistlerin beklentisi aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 4,2 artış olacağı yönündeydi.

Ülkede işgücüne katılım oranı yüzde 61,8'den yüzde 61,9'a revize edildi.

Küresel piyasalarda gözler ABD'den gelecek verilerde

 

ABD'de ISM imalat dışı endeks beklenenden fazla düştü

 

ABD'de dış ticaret açığı geçen yıl kasımda arttı

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAS07 Ocak 2022 17:08

    ABD DE ISTEN CIKAN MILYONLARCA INSAN VAR BU ARTIS DENILEN RAKAMLAR TAMAMEN PALAVRA...DOLAR VE ABD NIN OMRU BITMISTIR...DOLARIN OMRUNU BIRAZ DAHA UZATMANIN YOLU ZATEN BATMIS BI EKONOMIYI FAIZ ARTISIYLA DINAMITLEMEK YERINE DOLAR ILE TICARETI DAYATILAN SANAL COPLUK COIN PIYASASININ COKERTMEKTEN GECER...BOYLECE BASTIGIN TUVALET KAGIDI MIKTARINI FAIZ BILE ARTTIRMADAN AZALTABILIRSIN :) TURKIYEDE DOLARIN ESEGI YAPILAN VATANDASA DA SUNU SOYLEYEYIM..DOLARIN GERCEK DEGERINI O SIRTLARINA SADEC ALICI PIYASASINDA YUKSEK FIYATLARDAN YUKLNENE TUVALET KAGIDI DOLARI SATMAK ZORUNDA KALDIGINIZDA ANLAYACAKSINIZ MALESEF...TR E KARSI CEKILEN OP U YABANCI TEK BASINA YURUTEMEDI CUNKU TR DE  O KADAR VARLIGI BILE YOK SATIP TL BULACAK...SENARYODA BI ESEK LAZIMDI FETOCULER VE TR NIN SATILMISLARI BI ARAYA GELIP BU SENARYONUN ESEGI OLARAK SIZI KULLANDILAR...

  • SIRADAN BİRİ07 Ocak 2022 16:57

    De hadi şimdi sıkıysa faiz arttırın...

  • seçmen07 Ocak 2022 16:47

    Arkadaş ne FED miş, 2014 ten bu yana FED le yatıp FED le kalkıyoruz, yok fazi arttıracak, yon parasal genişleme yok parasal daralma, yok 0.25 arttıracak, resmen kırılgan ekomomiye özellikle de ülkemiz üzerinde korkulu rüya haline geldi, anadık arttıracaksın bak bize nasıl paşa paşa 200-300 baz puan indiriyoruz, siz hala öğrenemediniz mi '' Faiz sebep, Enflasyon Sunuçtur.'' hala yok 0.25 yok bilmem ne kadar arttıracağız, arttırın arttırın da görelim ne duruyorsunuz bakın nasıl enflasyon fırlayacak.