BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Şükran Günü'nde kanlı saldırı: 2 ölü----

ABD'de Şükran Günü'nde kanlı saldırı: 2 ölü

ABD'de Şükran Günü'nde kanlı saldırı: 2 ölü
25 Kasım 2016 - 02:01 www.finansgundem.com

Kentucky eyaletine bağlı Lousville kentindeki bir parkta Şükran Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvası sırasında meydana gelen saldırıda 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı

Amerikalıların geleneksel olarak Kasım ayının dördüncü perşembesi kutladıkları Şükran Günü kana bulandı. Kentucky eyaletine Bağlı Louisville kentine bağlı Wayne bölgesinde, bir parkta meydana gelen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı.

Şükran Günü etkinlikleri kapsamında, Shawnee Park’ta Şükran Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Juice Bowl" gençlik futbol turnuvasının yapıldığı sırada meydana gelen saldırı, çocuklarıyla birlikte etkinlikleri izlemeye giden aileler arasında büyük paniğe yol açtı.

Park çevresi güvenlik ve ilk yardım araçları ile dolarken, saldırın kim tarafından ve neden yapıldığı henüz netlik kazanmadı.

Louisville Polis Departmanı Sözcüsü Dwight Mitchell, saldırganların arandığını, hastaneye kaldırılan yaralı 4 kişinin hayati tehlikesi bulunmadığını, iki kişinin de yaşamlarını yitirdiğini açıkladı.

Mitchell, diğer dört mağdurun hayatı tehdit edici yaralanmalarla hastaneye kaldırıldığını söyledi. Polis henüz tutuklama yapmadı ve muhtemel şüphelileri arıyor.

Turnuvayı izleyenler arasında bulunan efsane boksör Muhammed Ali'nin kuzeni Charlotte Waddell, The Courner Journal gazetesine yaptığı açıklamada, silah sesleri duyduğunu ve bu sırada konuşma yapan Belediye Başkanı Greg Fischer'in konuşmasını kestiğini söyledi. Waddell, "Bu yaşadığım en kötü Şükran Günü. Beni çok sarstı. Yıllarca unutamayacağım" dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

ABD'nin New York kentinde 90'ıncısı düzenlenen geleneksel Şükran Günü yürüyüşü, DEAŞ tehdidi nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı.

Şükran Günü yürüyüşü, Central Park'ın batısındaki 77. Sokak'tan başladı, Herald Meydanı'nda sona erdi.

DEAŞ tehdidi

Şükran Günü yürüyüşü, DEAŞ hücrelerinin araçlı saldırı düzenleyeceğine ilişkin medyada yer alan haberler nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri altında yapıldı. Yürüyüş güzergahını kesen sokaklar araç trafiğine kapatıldı.

Yürüyüş sırasında binlerce resmi ve sivil polis, uzun namlulu silah taşıyan polisler, keskin nişancılar görev aldı. Güvenliği sağlamak için özel eğitimli köpekler ve belediye temizlik işleri birimine bağlı 80'den fazla kamyon da kullanıldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)