BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Şükran Günü tatili hazırlığı----

ABD'de Şükran Günü tatili hazırlığı

ABD'de Şükran Günü tatili hazırlığı
23 Kasım 2022 - 07:46 www.finansgundem.com

Bu seneki Şükran Günü bayramında 55 milyon Amerikalı'nın tatile çıkacağı tahmininde bulunan Amerikan Otomobil Derneği, Şükran Günü dolayısıyla Amerikan ekonomisinin ivme kazanacağını ifade etti.

Amerikan Otomobil Derneği (AAA), yaklaşan Şükran Günü bayramı dolayısıyla 55 milyon Amerikalı'nın tatile çıkacağı öngörüsünde bulundu. Dernek, bu sayının pandemi öncesi 2019 yılındaki orandan sadece yüzde iki daha az olduğunun altını çizdi.

Yıllar geçtikçe artan benzin fiyatları ve diğer ulaşım giderlerine rağmen 55 milyon Amerikalı'nın, normalde yaşadıkları yerin en az 80 kilometre uzağına giderek Şükran Günü’nde tatil yapacakları kaydedildi.

Amerikan ekonomisinin, yapılacak harcamalarla ivme kazanacağı Şükran Günü tatilinde ABD borsaları da kapalı olacak.

Tatile çıkacağını ifade edenlerin sayısının geçtiğimiz yıla oranla yüzde 1.5 arttığını ve pandemi öncesi seyahat hacimlerinin de tamamına yakınına ulaşılacağını belirten AAA, bu sene kutlanacak olan Şükran Günü tatilinde seyahat yoğunluğu açısından en yoğun üçüncü yıl olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

AAA'nın Seyahatten Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Paula Twidale, "Aileler ve dostlar, son yirmi yılın en yoğun seyahatlerinden biri olan bu Şükran Günü'nde birlikte vakit geçirmek için can atıyor" ifadelerinde bulundu. Ayrıca tatilcilerin çoğunun, geçtiğimiz yıl olduğu gibi gidecekleri yere daha çok akrabalarıyla seyahat edecekleri belirtildi.

49 milyon Amerikalı kendi araçlarıyla tatile çıkacak

Şükran Günü dolayısıyla 49 milyon Amerikalı'nın kendi araçlarıyla tatile çıkacakları bilgisi de verildi.

Şükran Günü tatilinde karayoluyla seyahat edeceklerin oranının geçen yıla göre yüzde 0,4 artacağı, ayrıca bu yıl 4,5 milyon Amerikalı'nın Şükran Günü tatilinde havayolunu seçecekleri belirtildi. Tatil için hava yolunu seçen Amerikalılar'ın 2021 yılına göre yaklaşık yüzde 8 arttığı da kaydedildi. Ayrıca 2019 yılındaki havayoluyla seyahat hacminin yaklaşık yüzde 99'una ulaşıldığı kaydedildi.

1,4 milyondan fazla tatilcinin Şükran Günü için otobüs, tren veya yolcu gemisiyle şehir dışına tatile çıkacağı, bu rakamın da geçen yıla göre yüzde 23'lük artışa denk geldiği ve 2019 yılındaki seyahat hacminin de yüzde 96'sına ulaşıldığı belirtildi.

AAA, Şükran Günü tatili nedeniyle ABD'nin birkaç metropol bölgesinde yoğun kalabalıkların ve sıkışıklıkların beklendiğini; Atlanta, Chicago, New York ve Los Angeles içindeki ve çevresindeki otoyollarda yoğun trafik olacağını kaydetti. AAA, Şükran Günü nedeniyle ülke genelinde benzin fiyatlarının yükseldiğine de dikkat çekti.

ABD’de hizmet veren havayolları ve havaalanları son üç yılın en yoğun tatilci trafiği için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirtti.

New York'ta Şükran Günü yürüyüşü

 

ABD borsaları Şükran Günü öncesi karışık seyirle kapandı

 

Şükran Günü, ABD'de vaka sayılarını uçurdu!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)