BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de şirketler 2008’den bu yana en yüksek ücret artışını planlıyor----

ABD’de şirketler 2008’den bu yana en yüksek ücret artışını planlıyor

ABD’de şirketler 2008’den bu yana en yüksek ücret artışını planlıyor
08 Aralık 2021 - 11:16 www.finansgundem.com

Rekor seviyede yüksek enflasyonla karşı karşıya olan ABD’de birçok şirketin gelecek sene maaşlarda 2008’den beri en büyük artışa gitmesi bekleniyor

Wall Street Journal’ın haberine göre ABD’de 30 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyon nedeniyle şirketlerin gelecek yıl maaşlarda 2007-2009 resesyonundan da daha büyük ölçüde artışa gitmesi bekleniyor.

Conference Board’un bugün yayımlanan bir anketine göre şirketler seneye maaşlara ortalama yüzde 3.9 civarında zam yapacak. Bu, 2008’den beri en büyük artış olacak. Nisan ayı anketinde bu oran yüzde 3’tü. Bu tür bir artışın tüketici fiyatlarını da yükseltebileceği ifade ediliyor. Ücret artışları enflasyonu daha fazla tırmandırırken karşılıklı olarak yaşanan bu artışlarda durdurulması zor bir döngüye girilebilir.

Conference Board Şef Ekonomisti Gad Levanon enflasyonun ücretler, ücretlerin enflasyon üzerindeki etkisinin uzun zamandır hiç olmadığı kadar güçlü olduğunu belirtti. Conference Board anketine ABD’de farklı sektörlerin olduğu toplam 229 şirket katıldı. Firmaların yarıdan fazlasının 10 binin üzerinde çalışanı bulunuyor.

Ekonomide politikacılar için en büyük soru enflasyondaki yükselişin ne kadar süreceği. Fed yetkilileri son haftalarda fiyatların gelecek sene nasıl oluşacağı konusunda yeni belirsizlikler olduğunu belirtti. Yetkililer daha önce tedarik zinciri sıkıntılarının bitmesiyle enflasyonun geçici olacağını öngörüyordu. Fed Başkanı Jerome Powell geçen haftaki bir sunumunda enflasyonu yükselten faktörlerin gelecek sene de devam edeceğini söyledi. Enflasyon Ekim’de yıllık yüzde 6.2 ile 30 yılın en büyük artışını kaydetmişti.

ABD'de tüketici kredileri ekimde beklentileri karşılayamadı

 

ABD ekonomisi yüzde 2.1 büyüdü

 

ABD ve AB ortak teknoloji rekabet politikası diyaloğu başlattı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)