BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de şiddetli fırtına can aldı----

ABD'de şiddetli fırtına can aldı

ABD'de şiddetli fırtına can aldı
14 Mayıs 2022 - 03:08 www.finansgundem.com

ABD'nin Güney Dakota ve Minnesota eyaletlerinde hafta boyunca etkili olan şiddetli fırtınalarda 3 kişi hayatını kaybetti, çıkan hortumlar büyük hasara yol açtı.

Kandiyohi İlçesi Şerif Ofisinden yapılan açıklamada, Minnesota'da perşembe günü saatte 113 kilometre hızla esen şiddetli rüzgar nedeniyle tahıl silolarının bir aracın üzerine devrilmesiyle 1 kişinin öldüğü, aynı eyalette hava durumunu takip eden 1 meteoroloji görevlisinin de fırtınalı havada araba kazasında hayatını kaybettiği bilgisi paylaşıldı.

Güney Dakota yetkilileri de Sioux Falls bölgesinde 61 yaşındaki Wendy Lape'in, kullandığı araca rüzgarın savurduğu odun parçasının saplanması sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu.

Basın toplantısında, 161 kilometre hızla esen fırtınanın 28 ilçede hasara yol açtığını belirten Güney Dakota Valisi Kristi Noem, "Daha önce birçok fırtına yaşadık ancak eyaletimizde bugünkü kadar etkilenen insan sayısını hiçbir zaman görmedik" dedi.

Ayrıca eyaletin Salem bölgesinde çıkan hortum bir huzurevinin çatısını parçaladı, Brookings'teki Güney Dakota Eyalet Üniversitesi kampüsü de dahil olmak üzere binlerce abonenin elektriği kesildi.

California'da yangın

Öte yandan, California'da erken başlayan orman yangınlarının şiddeti artarken, eyaletin Pasifik Okyanusu manzaralı milyonlarca dolarlık malikaneleri alevler içinde kaldı.

Rüzgarın etkisiyle yayılan yangın ünlü "Laguna Beach" sahiline bakan en az 20 villayı küle çevirirken, alev ve dumanlar nedeniyle gökyüzünün rengi turuncuya döndü.

İtfaiye yetkilileri, son günlerde Sangre de Christo dağ silsilesi içindeki kuru ormanlarda yükselen alevleri durdurmak için yapabilecekleri fazla bir şey olmadığını, şu anda 1048 kilometrekareyi kapsayan alanda yangının devam ettiğini vurguladı.

ABD'de köpeklerin havlamasına yasak getirildi

 

ABD'de Kovid ölümleri 1 milyona çıktı

 

ABD Kovid Koordinatörü: Halk virüse karşı savunmasız kalabilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)