BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD’de sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı----

ABD’de sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı

ABD’de sanayi üretimi beklentilerin altında kaldı
15 Eylül 2021 - 12:30 www.finansgundem.com

ABD’de sanayi üretimi Ağustos’ta imalatçıların hammadde ve istihdam sıkıntılarının yanı sıra Ida kasırgası nedeniyle tahminlerin altında arttı

Fed verilerine göre toplam sanayi üretimi bu dönemde yüzde 0,4 arttı. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini yüzde 0,5 artıştı. Sanayi üretimi önceki ay yüzde 0,8 artmıştı.

İmalat sanayi üretimi Temmuz’daki yüzde 1,6’lık güçlü artış sonrası bu dönemde yüzde 0,2 arttı. Mobilya ve benzeri ürün üretimi yüzde 2.1 artarken tekstil ve elektrikli ekipman üretimi azaldı.

Güçlü tüketici talebi ve şirket yatırımları talebi desteklese de tedarik zincirindeki sıkıntılar ve kasırganın bazı sektörlere darbe vurması sanayi üretiminin beklentiden düşük kalmasına neden oldu.

Bugün açıklanan diğer veriye göre New York Fed imalat endeksi, siparişler ve sevkiyatlardaki ivmelenmeyle hızlı biçimde arttı.

Euro Bölgesi sanayi üretimi beklentileri aştı

'Küresel ekonomi 2021'de rekor seviyede büyüyecek'

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)