BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de "rüzgar soğuğu" rekoru kırıldı----

ABD'de "rüzgar soğuğu" rekoru kırıldı

ABD'de rüzgar soğuğu rekoru kırıldı
05 Şubat 2023 - 10:45 www.finansgundem.com

ABD'de bulunan Washington Dağı'ndaki bir gözlem evinde rüzgar soğutma endeksi -78 santigrat dereceyi göstermesiyle ülkede kaydedilen en soğuk "rüzgar soğuğu" rekoru kırıldı

ABD'nin kuzeydoğusunda dondurucu soğuklar hakim oldu.

ABD Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), ülkenin kuzeydoğusundaki Washington Dağı’nda bulunan gözlem evindeki endeksin eksi 78 santigrat dereceyi gösterdiğini, bu derecenin ‘rüzgar soğuğu’ rekoru olduğunu duyurdu.

Maine, New Hampshire, New York ve New Jersey başta olmak üzere, ülkenin kuzeydoğu bölgelerinde hava sıcaklıklarının ortalamanın 10 ila 30 derece altında seyredeceğini belirten NWS, şiddetli rüzgarların elektrik kesintisi ve maddi hasara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Dondurucu soğukların yanı sıra sert rüzgarların hakim olduğu New Hampshire eyaletinde Washington Dağı'ndaki bir gözlem evinde rüzgar soğutma endeksinin -108 fahrenhaytı (-78 santigrat) göstermesiyle ülkede kaydedilen en soğuk "rüzgar soğuğu" rekorunun kırıldığı ifade edildi.

NWS'nin verilerine göre, bölgede hava sıcaklığı -46 fahrenhayt (- 43 santigrat) dereceye ulaşırken, saatte 97 mil (156 kilometre) hızla esen rüzgarlar hakim.

194 UÇUŞ İPTAL EDİLDİ

Başkent Washington'da da bugün sabah saatlerinde hava sıcaklığı 15 fahrenhayt (-9 santigrat) derecelere kadar inerken, New York'ta termometreler 4 fahrenhaytı (-16 santigrat) gösterdi. New York'ta hissedilen hava sıcaklığı ise -8 fahrenhayta (-22 santigrat) kadar indi.

Ülkede soğuk hava nedeniyle uçuşlarda gecikmeler de yaşanıyor.

Amerikan uçuş sitesi Flightaware'e göre, ABD'de bugün iç ve dış hatlarda toplam 194 uçuş iptal oldu, 1946 uçuşta gecikmeler yaşandı. Soğuk hava nedeniyle cuma günü Massachusetts eyaletinin Boston ve Worcester kentlerinde okullar tatil edilmişti. Hava sıcaklıklarının yarın itibarıyla yükselmesi bekleniyor.

100 milyon kişi tarihi soğukla karşı karşıya

Uzmanı yanıtladı: ABD'deki soğuk hava dalgası Türkiye'de yaşanır mı?

-45 derece.... ABD donuyor, 17 can kaybı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)