BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD’de Rusya’ya “havacılık teknolojisi” satan 2 kişiye gözaltı----

ABD’de Rusya’ya “havacılık teknolojisi” satan 2 kişiye gözaltı

ABD’de Rusya’ya “havacılık teknolojisi” satan 2 kişiye gözaltı
04 Mart 2023 - 10:00 www.finansgundem.com

ABD’nin Kansas eyaletinde 2 kişi, Rusya’ya havacılıkla ilgili teknoloji ihracatı yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

ABD, 25 Şubat’ta Rusya’ya yönelik yeni ticaret yasakları kapsamında sivil ve askeri alanda kullanılabilecek ürün ve teknolojilerin ihracatını kısıtlamıştı. ABD'nin Kansas eyaletinde yaşayan 2 kişi, Rus şirketlere havacılıkla ilgili teknoloji ihracatı yaptıkları ve tamir hizmeti sağladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

ABD Adalet Bakanlığı, Cyril Gregory Buyanovsky (59) ve Douglas Robertson’ın (55) “komplo, devlet kontrolündeki malların ruhsatsız ihracatı, elektronik ihracat bilgilerini göndermemek, bu belgelerde oynama yapmak ve kaçakçılık” suçlamalarıyla gözaltına alındığını bildirdi.

Bakanlık, 2 kişinin Rus şirketlere havacılık ekipmanları sağladığı ve tamir hizmeti vermekle suçlandığı bilgisini paylaştı.

Söz konusu kişilerin, kontrollü malları lisanssız ihraçtan 20 yıla, kaçakçılık suçlarından 10 yıla, komplo ve ihracat bilgilerini yanlış bildirimden 5 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

ABD’nin kişi ve kuruluşlara yönelik yaptırımları, Kremlin üzerindeki ihracat kontrolleri, modern bir orduyu donatmak için gereken bilgisayar çipleri ve diğer teknolojik ürünlerini kapsıyor.

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler de 25 Şubat’ta Rusya’ya yönelik yeni ticaret yasakları kapsamında hem sivil hem de askeri amaçla kullanılabilecek ürün ve teknolojilere ihracat kontrolleri ile insansız hava aracı (İHA) gönderenlere ilave kısıtlamalar getirecek yeni yaptırımları onaylamıştı. (Gazetemru)

ABD: Rusya görüşmeyi büyütmeye çalışıyor

 

ABD: Çin'i Rusya'ya silah vermekten caydıracak askeri seçenek yok

 

ABD: Rusya sınırsız bir nükleer silah yarışına girebilecek durumda değil

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)