BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de Rusya soruşturması tamamlandı----

ABD'de Rusya soruşturması tamamlandı

ABD'de Rusya soruşturması tamamlandı
23 Mart 2019 - 09:24 www.finansgundem.com

ABD'de 2 yıldır devam eden Rusya soruşturmasını tamamlayan Özel Yetkili Savcı Robert Mueller, soruşturmasını tamamlayarak, dosyasını Adalet Bakanı William Barr'a teslim etti

ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, ABD Başkanı Donald  Trump'ın kazandığı 2016 başkanlık seçimlerine Rusya'nın siber saldırılar yoluyla  müdahale edip etmediğinin araştırıldığı soruşturmayı yürüten Mueller'in, yaklaşık  2 yıldır süren soruşturmasını tamamladığı ve dosyasını Adalet Bakanı William  Barr'a ilettiği belirtildi.

Bakan Barr'ın, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisinin adalet  komitelerine birer mektup göndererek, Mueller'in soruşturmasının sona erdiğini  bildirdiği kaydedildi. Barr'ın, soruşturma sonuçlarıyla ilgili bu hafta sonu  ilgili komitelere birer rapor göndereceği de aktarıldı.

Soruşturmanın sonuçlarına ilişkin, Adalet Bakanlığının bundan sonraki  tavrının belirleyici olacağı ifade ediliyor.

Soruşturma dosyasının ne kadarının kamuoyuna açıklanacağı tartışma  konusu olurken, özellikle ABD Başkanı Trump ve yakın çevresindeki bazı isimlerle  ilgili bilgi ve belgelerin gizli kalıp kalmayacağı merak ediliyor.

Beyaz Saray'dan ilk yorum

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders ise Mueller'in yürüttüğü  soruşturmanın sona ermesine ilişkin "Bundan sonraki adım Bakan Barr'a kalmış  durumda. Sürecin devamını merakla bekliyoruz. Beyaz Saray, Özel Yetkili Savcının  raporuyla ilgili bir brifing almadı." açıklamasında bulundu.

Rusya soruşturması kapsamında Trump, 9 Mayıs 2017'de eski FBI  Direktörü James Comey'in görevine son vermişti. ABD Adalet Bakanlığı da Rusya  soruşturmasına özel yetkili savcı olarak 17 Mayıs 2017'de, Robert Mueller'i  atamıştı.

Mueller'in başlattığı soruşturmada, Trump'ın seçim kampanyasında görev  almış bazı kişilerin Ruslarla ilişkileri odak noktası olmuştu.

Rusya soruşturmasında şu ana kadar eski Ulusal Güvenlik Danışmanı  Michael Flynn'in yanı sıra Trump'ın eski kampanya menajeri Paul Manafort ve  yardımcısı Rick Gates ile kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından  George Papadopoulos, savcı Mueller tarafından suçlanmıştı.

Trump ise soruşturma çerçevesinde suçlanan ya da ceza alan kişilerin  eylemleri ile kendisi veya başkanlık seçimleri arasında herhangi bir bağ olduğu  iddialarını reddediyor, Rusya ile arasında herhangi bir gizli iş birliği  olabileceği yönündeki iddiaların kabul edilemez olduğunu savunuyordu.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Halk23 Mart 2019 10:21

    Helal olsun. Bizde bu tarz soruşturma yapanlara dünyayı dar edip önce işten atıp sonra hapse attılar. Büyük devlet olmak bizimki gibi değil ABD gibi yaparak olur.